Annonce
Middelfart

Nu bliver det for alvor varmt: Her varsler DMI om hedebølge

Hedebølge kommer til Danmark. Arkivfoto: Erik Refner / Ritzau Scanpix
En stor del af landet bliver ramt af en hedebølge i de kommende dage. Stil karaffel med vand frem, så du bliver mindet om, at du skal drikke i det varme vejr, lyder råd fra læge.
Annonce
Det er en god idé at drikke en masse væske i de kommende dage - og måske have nogle is klar i fryseren.

I hvert fald hvis du bor i de områder, hvor DMI onsdag formiddag har varslet hedebølge fra onsdag og frem til mandag den 29. juli.

DMI forventer 28 grader eller mere i de varslede områder, som blandt andet gælder Midt- og Vestjylland, Sydvestjylland, Billund, Trekantområdet, Middelfart, Haderslev og Tønder.

Varslet er i en kategori 2, der er beskrevet som "farligt vejr". DMI understreger, at en hedebølge kan være farlig for små- og spædbørn, ældre samt personer, der lider at kroniske sygdomme.

Annonce

Læge: Husk vand og salt

Læge Jern W. Langer fortæller, at det i det varme vejr er ekstra vigtigt at huske at få vand og salt nok, så man undgår at blive dehydreret og få det dårligt.

- Man har to udfordringer, når det er så varmt, som det er nu. Man taber væske og salt, når man sveder.

- Det løser man først og fremmest ved at drikke en masse vand. Der skal gerne lidt salt i vandet, eller også kan man supplere med for eksempel juice, der også indeholder salt.

- En tredje mulighed - og det siger jeg ikke som læge - er at spise chips, saltstænger eller pomfritter, som indeholder masser af salt, siger Jerk W. Langer.

Han anbefaler, at man stiller en stor karaffel eller flasker med vand frem, så man altid har det ved hånden og bliver mindet om, at man skal huske at drikke.

Jerk W. Langer påpeger, at især ældre mennesker skal være opmærksomme, fordi de i mindre grad mærker tørsten, og at forældre skal holde ekstra øje med spædbørn.

Det samme skal personer, der tager vanddrivende medicin - for eksempel hjertepatienter.

Det store spørgsmål er, om kaffe, te, øl, rosévin eller en gin og tonic er lig med vand fra hanen.

- Det tæller alt sammen med i væskeregnskabet. Det er helt tilladt, men skal bare ikke være det dominerende, og det er en god idé at supplere med vand løbende, siger Jerk W. Langer.

Annonce

DMI: Udsigt til 33 grader

Ifølge DMI er der onsdag udsigt til temperaturer op til 30 grader, mens termometeret torsdag kan runde 33 grader med mest varme i Syd- og Vestjylland.

- Vi har et højtryk liggende hen over os, som giver en sydøstlige strømninger, siger Klaus Larsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

- Det betyder varm luft hen over landet, og det giver temperaturer pænt oppe i 20'erne rigtig mange steder og ved de vestvendte kyster på Sjælland og i Jylland i nærheden af 30 grader, siger han.

Det gode vejr forventes at fortsætte i weekenden og ind i næste uge, hvor temperaturen dog ser ud til at blive lidt lavere.

- Det ser ud til, at vi resten af måneden kommer til ligge i det her varmluft under højtrykket, så vi vil i de fleste dage ligge i den høje ende af 20'erne og enkelte dage over 30 grader, siger Klaus Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce