Annonce
Assens

Nu kommer testbilerne til Vestfyn: - Hold venligst den gode tone

I næste uge kommer regionens testbiler til Assens Kommune. Arkivfoto: Sandra Goldek.
Assens Kommune har indgået samarbejde, der indebærer, at borgere mandag, tirsdag og lørdag i næste uge får mulighed for at blive testet for corona-virus.

Assens/Glamsbjerg: I næste uge sætter Region Syddanmarks testbiler kursen mod Assens Kommune for at teste borgere for Covid-19.

Mandag 2. og tirsdag 3. november parkerer bilerne ved 10. klassecenteret i Glamsbjerg fra klokken 9 til 16.

- Her er det udelukkende de unge på de omkringliggende uddannelsesinstitutioner, der har mulighed for at blive testet, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Annonce

Lørdag 7. november er destinationen Arena Assens i tidsrummet 9.00 til 16.00, hvor alle interesserede borgere har mulighed for at dukke op.

- Flere af vores borgere har efterspurgt muligheden for at blive testet i vores egen kommune. Jeg er derfor glad for, at vi nu har indgået en aftale med Region Syddanmark og Ambulance Syd om foreløbig to testdage, hvor vi får besøg af de mobile testcentre. Vi har heldigvis hidtil haft et relativt lavt smittetal i vores kommune, men vi kan også se, at tallet hele tiden bevæger sig. Covid-19 er tydeligvis tilstede - også i vores kommune, siger borgmester Søren Steen Andersen (V) blandt andet i pressemeddelelsen.

Assens ligger lavt

Man skal være uden symptomer for at blive testet, medbringe sundhedskort samt bruge mundbind umiddelbart inden selve testen. Kommunen beklager på forhånd, hvis ikke alle indenfor tidsrummet kan nå at blive testet.

- Medarbejderne ved testbilen gør alt, hvad de kan for at teste så mange som muligt. Desværre oplever de af og til, at personer, der ikke når at blive testet inden lukketid, reagerer med vrede. Hold derfor venligst den gode tone, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

Børn under fem år skal testes ved et såkaldt testcenter.

Borgmester Søren Steen Andersen bemærkede under byrådsmødet onsdag aften, at kommunen fortsat ligger lavt i forhold til smittetallet sammenlignet med andre kommuner.

- I Assens er vi nogle af de kommuner i Danmark med lavest smittetryk. Jeg tror, vi ligger på en ottendeplads, og det er flot, at vi kan holde skansen på den måde, men det er utrolig latent, sagde borgmesteren.

Ifølge Statens Seruminstitut er 12 borgere fra Assens Kommune konstateret smittet med corona-virus de seneste syv dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce