Annonce
Nordfyn

Nu kommer forholdene på de nordfynske plejecentre til politisk debat

Den politiske fokus bliver skærpet omkring forholdene på de nordfynske plejehjem. Arkivfoto
Blandt andet med udspring i Fyens Stiftstidenes artikler om forholdene på Plejecenter Møllehaven i Bogense skal politikerne nu drøfte kvaliteten af plejen på de nordfynske plejecentre.
Annonce

Nordfyn: Når medlemmerne af Social- og Sundhedsudvalget på tirsdag og for første gang mødes efter sommerferien, skal standarden på de nordfynske plejecentre drøftes.

- Baggruden er sommerens debat om kvaliteten på plejecentrene i hele Danmark, men også den debat, der er rejst i Fyens Stiftstidende om forholdene på plejecentrene i Nordfyns Kommune, hedder det i dagsordenen.


Indstillingen fra administrationen er, at der på baggrund af den politiske drøftelse skal tages initiativer, der sikrer, at forholdene på plejecentrene lever op til de gældende standarder og forventninger.


Indstillingen fra administrationen er, at der på baggrund af den politiske drøftelse skal tages initiativer, der sikrer, at forholdene på plejecentrene lever op til de gældende standarder og forventninger.

Den kommunale administration peger på, at der særligt er grund til at være opmærksom på to forhold:

1. Om der på plejecentrene er den grundlæggende værdighed og kvalitet i omsorgen, som man bør kunne regne med.

2. Hvordan beboere og pårørende får og bevarer den tillid, der skal til for at alle får en god oplevelse med Nordfyns Kommune. Det handler både om kommunikation, dialog og selvfølgelig god service og omsorgskultur.

Annonce

Flere vinkler

Videre hedder det i dagsordenen, som politikernes debat kommer til at tage udgangspunkt i.

- Noget af det der drøftes som årsager til dårlige forhold, er manglende faglighed hos medarbejderne; forråelse og dårlig kultur, manglende eller usynlig ledelse, besparelser, resurser og normeringer og en stigning i antal borgere med komplekse problemstillinger – herunder demens. Selvom billedet af ældreplejen nok er mere nuanceret end, hvad der kommer frem i en ophedet debat, så er der bred enighed om, at tingene kan gøres bedre.

Artiklerne i Fyens Stiftstidende og den generelle landsdebat om forholdene i plejesektoren har allerede adstedkommet, skriver administrationen, at der er "taget initiativ til en intensiv dialog med ansatte, pårørende og andre interessenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce