Annonce
Nordfyn

Nu kommer ensretningen i Otterup

Jernbanegade er smal, og ensretningen skal skabe mere plads til såvel bilister som bløde trafikanter. Billedet er fra en lejlighed, hvor gaden var spærret af. Arkivfoto

Snarest muligt i det nye år bliver Jernbanegade og en del af Bredgade ensrettet i Otterup. I første omgang som en forsøgsordning.

Otterup: Forandringen vil være synlig og til at mærke, når dele af Otterups bymidte snarest muligt i det nye år bliver ensrettet. Det besluttede Teknik- og Miljøudvalget onsdag.

Ensretningen sker i Jernbanegade og i dele af Bredgade. I første omgang er der tale om en forsøgsordning gældende fem-seks måneder. De kommende år investeres der massivt i at udvikle bymidten i Otterup, og ensretningen skal bruges til at afklare hvilken trafikmodel, der giver bedst mening på længere sigt.

Kommunens eksperter peger på, at særligt Jernbanegade i perioder er vanskelig at færdes på for bløde trafikanter. Ligeledes er vejen så smal, at biler ofte har vanskeligt ved at passere hinanden. Fortovene er smalle, så hvis bilerne ikke parkerer korrekt, eller butikkerne har udstilling af varer på fortovet, så bevæger gående sig ud på vejen.

Annonce

Høring forude

Med til helheden hører, at det ikke er muligt at udvide vejens og fortovenes bredde, idet husene ligger helt ud til fortorvet.

Vurderingen er, at ensretningen vil skabe bedre flow i trafikken, og gøre det mere trygt og sikkert færdes i området. Som en anden gevinst peges der i sagsfremstillingen på, at der bliver bedre muligheder for parkering.

Inden forsøget kan begynde, er der en fire uger lang partshøring i området, hvor handelsforening, markedsforening og lokalrådet er centrale aktører.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce