Annonce
Odense

Nu kommer der vagt på Siloøen

- Når vi ringer til en tømrer, er det dyrt. Ingen har lyst til at komme her og arbejde alene, siger sikkerhedschef Søren Rask. Foto: Kim Rune
Det er en bekostelig affære for Lindø Port of Odense at skulle lukke Siloøen af for uvedkommende, mens klagesagen står på.

Det har kostet Lindø port of Odense tæt på 1.000.000 kroner at sikre Siloøen af og reparere de værste skader, der er forårsaget, mens klagesagen om nedrivningen af bygningerne venter i Planklagenævnet.

Ikke så få gange har virksomhedens sikkerhedschef Søren Rask måtte hyre tømrere for at lukke smadrede ruder og døre af, så ingen kom til skade i et forsøg på at forcere de iturevne rammer og komme ind i bygningerne, der for nogles vedkommende - og med hans ord - er tæt på at styrte sammen.

- Når vi ringer til en tømrer, er det dyrt. Ingen har lyst til at komme her og arbejde alene. Desuden kræver det lifte at komme op i højden, for vi skærmer vinduerne af udefra. Det er ikke sikkert at opholde sig indenfor, forklarer Søren Rask.

Annonce

Sammenhæng med Byens Ø

Endnu har Lindø - Odense Havn undladt at lade en vagt komme Siloøen flere gange i døgnets løb, men det bliver konsekvensen af det eskalerede hærværk, konstaterer sikkerhedschefen:

- Vi skal have en runderende vagt på Siloøen nu, og det er klart et fordyrende element. Men vi tør simpelthen ikke risikere, at det kommer til at gå endnu mere vildt for sig, end det allerede har gjort, og at det formentlig ender med alvorlig personskade.

Søren Rask vil ikke afvise, at der er sammenhæng mellem de lyssky aktiviteter, avisen for godt en uge siden kunne fortælle om foregår på Byens Ø, og det hærværk, der foregår på Siloøen.

- Inden vi hegnede området ind, bemærkede vi også flere biler ude på Siloøen, men hvad de lavede dér, ved jeg jo ikke. Det er klart, at med afskærmningen kommer de her ikke mere, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce