Annonce
Kerteminde

Nu kommer der kameraovervågning i Sybergland og Urup Dam

Mårhunden skal ikke føle sig for sikker i den nordøstfynske natur. Nu opstiller Kerteminde Kommune kameraovervågning både i Synergland og Urup Dam. Arkivfoto: Jørgen Outzen.
I de to skønne naturområder Sybergland og Urup Dam vil kommunen med kameraovervågning holde øje med den frygtede mårhund.
Annonce

Nordøstfyn: - Det er meget fornuftigt at være opmærksom på mårhunden, for den kan gøre ret stor skade på naturen.

Sådan siger formand for teknisk udvalg, Jesper Hempler, om baggrunden for, at kommunen nu opstiller kameraovervågning i de to naturområder.

Forslaget kommer fra Drigstrup Jagtforening, der allerede havde oplysninger om, at mårhunden er set i Sybergland. Jagtforeningen tilbød at stå for overvågningen, blot kommunen ville betale kameraerne.

Men den går ikke i disse GPDR-dage. Den såkaldte persondataforordning tillader ikke, at private - eller foreninger - må overvåge offentligt areal. heller ikke selvom de kun kigger efter mårhunde.

Derfor bliver det en betroet kommunal medarbejder, der får lov til at se de billeder, der bliver optaget af kameraerne. Med streng instruks om at billeder med mennesker på straks skal slettes.

Til gengæld må jægerne gerne være behjælpelige med at sætte fælder op eller måske skyde, hvis man kan konstatere, at der faktisk er en eller flere mårhunde på spil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce