Annonce
Kerteminde

Nu kommer akuthjælperne: De yder førstehjælp, mens ambulancen er undervejs

Det er Ambulance syd, der står for de førstehjælpskurser, Akuthjælperne skal igennem. Og dem der leverer en akuthjælpertaske med udstyr til alle mulige former for førstehjælp. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Region Syddanmark har bevilget penge til etablering af akuthjælpere der, hvor ambulancen er længst tid om at nå frem til. Det er i Martofte, Dalby, Mesinge og Rynkeby.
Annonce

Nordøstfyn: - Det er så dejligt. Vi har fået alt det, vi bad om og håbede på, siger Jakob Knudsen, initiativtager til Akuthjælpere i Kerteminde Kommune.

Han og de to andre initiativtagere, Henning Rasmussen og Klavs Lauridsen, fik i går den gode meddelelse fra Region Syddanmark, at deres ansøgning var blevet imødekommet.

- Næste skridt bliver så at finde nogle flere frivillige, der gerne vil være med. Nu har vi skabt rammerne.

Akuthjælpere er frivillige i områder, der ligger så "langt ude", at ambulancen er længe om at nå frem. De områder, der i den nærmeste fremtid vil få Akuthjælpere, er Martofte, Dalby, Mesinge og Rynkeby.

De frivillige bliver alarmeret, når der i de udvalgte områder bliver ringet 112, og alarmcentralen vurderer, at det er et A-udkald, hvor menneskeliv eller førlighed er på spil.

- Når alarmcentralen sender en ambulance afsted, alarmerer de samtidig Akuthjælperne. Idéen er, at lokale er tættere på ulykkesstedet end ambulancen og derfor kan nå hurtigere frem og yde livgivende førstehjælp, forklarer Jakob Knudsen.

- De kan aldrig erstatte en ambulance, men de kan måske være med til at gøre en afgørende forskel, imedens man venter på ambulancen, understreger Jakob Knudsen.

Annonce

Vi skal være så mange som muligt

Han håber nu, at der er en hel masse mennesker i de nævnte områder, der har lyst til at være Akuthjælpere.


Næste skridt bliver så at finde nogle flere frivillige, der gerne vi være med. Nu har vi skabt rammerne.

Jakob Knudsen, initiativtager


- Det kræver, at man fra starten tager et 12-timers førstehjælpskursus, og derefter skal man have et genopfriskende kursus en gang om året. Den tid skal man være klar til at sætte af til formålet, understreger han.

- Derudover kan man så forvente at blive kaldt ud for at yde førstehjælp. Ifølge statistikkerne er der cirka 30 udrykninger om året i hver af de fire områder. Derfor er det vigtigt, at vi er mange Akuthjælpere - jo flere, jo bedre.

Det er Ambulance Syd, der står for kurserne, og de stiller desuden en akuttaske til rådighed. Tasken placeres et centralt sted i området, så den er hurtig at komme til.

Hvis man har mod på at blive Akuthjælper, skal man henvende sig på mail på adressen: akut.kerteminde@gmail.com

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

To havde indbrud i løbet af weekenden

Odense

Enorm frustration efter nej til motorbane: - Vi har allerede taget hensyn til vandsalamanderen

Annonce