Annonce
Erhverv

Nu kan 'Rie' snart igen servere for stamgæsterne: - Meningen er jo, at her skal være liv og glade dage

Anne Marie Justesen har været kromutter ved Røde Kro i Bogense i 12,5 år. For hende er det mere end bare et job. I baggrunden ses hendes bryllupsbillede. Hun og manden tog en kort tur forbi kroen for at tage et gruppefoto med husets mange stamgæster, inden de fortsatte bryllupsfesten. Foto: Anders Ranthe
Fire måneders ventetid er snart forbi. På onsdag kan Anne Marie Justesen, indehaver af værtshuset Røde Kro i Bogense, byde de mange stamgæster velkommen tilbage.

Bogense: Nedtællingen er begyndt. På onsdag og efter fire måneders ventetid kan værtshuset Røde Kro i Bogense atter åbne dørene for de mange stamgæster. En dag, både de og indehaver Anne Marie Justesen har længtes efter.

- Det betyder rigtig meget, at vi igen kan samles. Mens jeg har haft lukket, har jeg både modtaget opkald og er blevet stoppet på gaden med spørgsmålet om, hvornår jeg åbner igen. Så det er rigtig dejligt at have fået vished, siger hun.

Hun købte kroen som 27-årig efter først at have haft ansættelse som servitrice. Lige fra den første dag har Røde Kro spillet en stor rolle i hendes liv. Gennem årene er rollen faktisk kun blevet endnu større. I dag er hun 40 år og konstaterer, at der er tale om mere end bare et almindeligt job.

Annonce

- Det at komme på et værtshus, er noget ganske særligt. Det er ikke lige som at komme på en hvilken som helst restaurant eller café. Det er samvær. Jeg møder rigtig mange forskellige typer af mennesker gennem mit arbejde. Om jeg står på den ene eller anden side af baren, kan jeg bare ikke undgå at komme ind på livet af mine gæster, siger hun.

Det familiære bånd betyder også, at Anne Marie Justesen føler et større ansvar for sine gæster. Derfor var det også et slag for hende, da hun midt i december måtte lukke værtshuset på ubestemt tid.


Man kunne da godt være ligeglad med sine gæster og så kun fokusere på forretningen. Det kan jeg bare ikke.

Anne Marie Justesen, Røde Kro, Bogense


- Man kunne da godt være ligeglad med sine gæster og så kun fokusere på forretningen. Det kan jeg bare ikke. Jeg er derimod meget opmærksom på, at kroen for nogle er det faste holdepunkt i deres liv. De har ikke andet. Det giver mig jo også ekstra ansvarsfølelse, som jeg ikke bare kan ignorere, siger hun.

Mere end øl

I de fire måneder, Røde Kro har været lukket, er det kun blevet til et par enkelte besøg fra Anne Marie Justesens side. Hun har så vidt muligt undgået at besøge sit værtshus på Torvegade 16.

- Jeg har ikke kunnet lide at komme her faktisk. Det føles ikke rigtigt for mig at skulle komme ind i et gabende tomt værtshus. Meningen er jo, at her skal være liv og glade dage, siger hun.

Hvad end Anne Marie Justesen står bag baren eller møder sine gæster ude i byen,  går hun blot under navnet 'Rie'. "Anne Marie" bruges normalt kun, hvis der er ballade under omsejling. Hun beskriver selv stemningen på Røde Kro som "en stor familie".

- Mennesker udefra kan sagtens have den meget stereotype opfattelse, at værtshuslivet bare er at drikke en øl, og så smutter man igen. Men det er så meget mere end det. Vi har virkelig et fællesskab, der rækker ud over det sædvanlige. Vi er der for hinanden. Det sker da også, at vi tager hjem til hinanden, hvis man over længere tid ikke har givet lyd fra sig, fortæller Anne Marie Justesen.

Annonce

På tur sammen

Når gæsterne og de ansatte på Røde Kro ikke mødes ved ølhanerne, sker det også, at de mødes uden for huset. Hvert år plejer de at arrangere en udflugt og har blandt andet været til Kim Larsen koncert sammen.

- Det er meget forskelligt, hvad vi planlægger. Det er egentlig heller ikke så afgørende, hvad vi laver sammen. Men det er noget, vi værdsætter rigtig meget at kunne sammen. Det er med til at styrke fællesskabet. Og så giver det bare noget ekstra at se hinanden uden for de vante rammer, siger Anne Marie Justesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce