Annonce
Sydfyn

Nu kan Helge slappe af: Fogedretten trækker efterlysning tilbage

I weekend fik Helge Nielsen et brev med en besked om, at han var efterlyst og kunne blive anholdt af politiet uden varsel, men efter at han stod frem i Fyns Amts Avis, har fogedretten trukket efterlysningen tilbage. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
I weekenden blev syg pensionist fra Langeland efterlyst, fordi han på grund af fare for corona-smitte blev væk fra et møde i fogedretten i november. Efter han stod frem på forsiden af avisen, er efterlysningen trukket tilbage, og der bliver nu aftalt en ny tid, når han er blevet vaccineret.
Annonce

Bagenkop: Helge Nielsen fra Bagenkop er ikke længere efterlyst af politiet.

Efter at han tirsdag stod frem på forsiden af Fyns Amts Avis, har fogedretten i Svendborg trukket en politianmeldelse og en efterlysning af den langelandske pensionist tilbage.

Det fortæller Helge Nielsen efter et opkaldt til fogedretten tirsdag formiddag.

- Jeg fik at vide, at de ville trække politianmeldelsen tilbage med det samme og snakke med OK Benzin om at udskyde sagen, til efter jeg er vaccineret. Nu kunne jeg godt få en ny tid, og alt kunne lige pludselig lade sig gøre, fortæller Helge Nielsen.

Annonce

Ikke taget alvorligt

Det var en helt anden besked, pensionisten fra Bagenkop fik, da han i november ringede til fogedretten for at få udsat et møde om en ubetalt regning på godt 10.000 kroner for fyringsolie. Han lider af kol i svær grad, har diabetes og forhøjet blodtryk, og han ville udsætte mødet, fordi han er bange for at blive smittet med covid-19.

Hans ønske blev dog afvist. I stedet fik han at vide, at han ville blive hentet af politiet, hvis han ikke mødte op. Og i weekenden modtog han så en kendelse fra fogedretten med en besked om, at han nu var efterlyst og kunne blive anholdt uden varsel.


Og det er fuldstændig galimatias, at jeg skal stille mig op i avisen for at finde en løsning.

Helge Nielsen, Bagenkop


Nu er sagen udsat, og det glæder Helge Nielsen, men han er også vred over, at fogedretten ikke tog ham alvorligt, da han i november forsøgte at få udsat sagen, fordi han var bange for at blive smittet.

- Fogedretten burde følge retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen, og en fogedsag om 10.000 kroner er ikke livsnødvendigt. Der er ingen, der tager skade af at vente nogle måneder, siger Helge Nielsen.

- Og det er fuldstændig galimatias, at jeg skal stille mig op i avisen for at finde en løsning. Der er mange andre, som ikke tør gøre noget. Som ikke tør gå til avisen eller klage nogle steder, siger Helge Nielsen.

Annonce

Er der begået fejl?

Lederen af fogedretten i Svendborg, funktionschef Rasmus Kristensen, ville ikke undersøge den konkrete sag, da Fyns Amts Avis mandag bad om en kommentar, men han opfordrede Helge Nielsen til at kontakte fogedretten, hvis han mente, den skulle have handlet anderledes.

På spørgsmålet om der er begået fejl, nu hvor fogedretten har valgt at trække politianmeldelsen tilbage og udsætte sagen, siger Rasmus Kristensen:

- Det har jeg ikke grundlag for at sige, at der er, for jeg kender ikke baggrunden for den samtale, han må have haft i november. Jeg har ingen mulighed for at finde den medarbejder og spørge, hvad årsagen er til, at han fik den besked, siger han.

Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce