Annonce
Fyn

Nu kan flere fynboer melde sig til restvaccine

Når der er vaccine i overskud, har de, som har tilmeldt sig en restvaccineliste, mulighed for at få en hurtig vaccination, og tilbuddet i Region Syddanmark udvides nu til også at gælde borgere ned til 60 år. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.

Fyn: Fra torsdag har Region Syddanmark åbnet de såkaldte restvaccinelister for borgere, der er fyldt 60 år. De kan nu tilmelde sig listerne og på den måde udnytte de rester af vaccine, der kan være tilbage efter vaccination af andre borgere.

For to uger siden åbnede regionen for, at fynboer kunne skrive sig på listerne, men det gjaldt kun borgere, der var fyldt 70 år. Nu har så mange ældre over 70 år enten fået en vaccination eller har reserveret tid til det, at det er muligt at åbne listerne for borgere, der er fyldt 60.

Det er fortsat også muligt at tilmelde sig listerne, hvis man har modtaget en invitation til at blive vaccineret.

Som hidtil gives vaccinationerne på Fyn i Odense og Svendborg, mens det i resten af regionen sker på vaccinationscentre i Vejle, Kolding, Aabenraa, Sønderborg og Esbjerg.

Man skal tilmelde sig restvaccinelisten dagligt og senest klokken 14, og man skal kunne være på vaccinationsstedet inden for 30 minutter, hvis man bliver tilbudt en vaccination. Oftest vil man blive ringet op sidst på eftermiddagen eller først på aftenen, oplyser Region Syddanmark.

De tilmeldte på listerne prioriteres efter, om de har modtaget invitation til at blive vaccineret, og dernæst deres alder - ældste prioriteres først.

Listerne findes på dette link: Regionsyddanmark.dk/wm529993.

Krav til tilmelding til restvaccineliste

  • Du er enten fyldt 60 år eller har fået invitation til vaccination.
  • Du har endnu ikke reserveret tid til en vaccination. Du har endnu ikke fået første stik.
  • Du skal kunne være på vaccinationsstedet inden for 30 minutter efter opringningen.
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Nyborg får sin egen kulturpris

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce