Annonce
Indland

Nu kan du teste din sæd derhjemme

Det danske firma SwimCount har lavet en hjemmetest af sædkvalitet.

På 30 minutter kan mænd nu få svar på om deres sædkvalitet er god nok til at lave børn. Det er det danske firma SwimCount, som har lavet en hjemmetest.

Med en ny, danskudviklet sædkvalitetstest, SwimCount, kan mænd i ro mag derhjemme få svar på, om de hører til den uheldige femtedel af danske mænd, der har så ringe sædkvalitet, at de har svært ved at få børn.

Det skriver metroxpress.

Testen giver svar i løbet af en halv time, og måler antallet af sædceller per milliliter samt sædcellernes evne til at svømme. Således lever testen op til verdenssundhedsorganisationen WHO's to parametre for at få en korrekt måling af sædkvalitet.

Ifølge fertilitetslæge og ph.d. Steen Laursen, som blandt andre står bag testen, er den skabt for at bryde med tabu og lægeskræk samt for at få flere mænd til at reagere i tide.

Ofte er han stødt på danske mænd, som længe har undgået at søge læge, fordi de fandt det pinligt at have lav sædkvalitet, og fordi det at lave en sædprøve på kommando var akavet og grænseoverskridende.

Men netop den form for hjemmetest glæder ifølge metroxpress ikke alle eksperter. Således rejser hjemmetesten en række ubesvarede spørgsmål.

- Vi ved, at mandens mandighed i høj grad hænger sammen med en god sædkvalitet, og vi ved, hvor stressende det er at få et skidt resultat. Men hvad skal manden gøre, når han sidder helt alene i sofaen med et bevis på en lav sædkvalitet?, spørger Astrid Højgaard, ledende overlæge på sexologisk klinik, Aalborg Universitetshospital.

Hun og fortsætter: - Der skal jo være nogen til at rådgive ham og spørge ind til situationen. Vi ved fra undersøgelser, at sædprøver svinger meget i løbet af et år , og den kan være dårlig, fordi han har været syg. Det er der jo nogen, der skal fortolke og rådgive ud fra, lyder kritikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce