Annonce
Nyborg

Nu kan du støtte Rævebakkeskolens trivselsbånd med et tryk på pant-knappen i Føtex

Føtex i Nyborg inviterer alle til at støtte Rævebakkeskolens trivselsbånd med deres pantdonation. Arkivfoto
Kunder i Føtex Nyborg kan nu med et enkelt tryk på en knap på flaskeautomatens donationsknap støtte Rævebakkeskolens trivselsbånd.

Nyborg: Tomme dåser, flasker og ølkasser kan nu få stor værdi for Rævebakkeskolen, Nyborgs specialskole for elever med indlæringsvanskeligheder. Når man som kunde i Føtex i Nyborg står foran flaskeautomaten på sin indkøbstur, får man nu muligheden for at omdanne sin flaskepant til direkte støtte til Rævebakkeskolens trivselsbånd. Føtex i Nyborg har nemlig indgået et samarbejde med Rævebakkeskolen, der støtter, at børn og unge kan være aktive i deres fritid.

Det sker helt enkelt ved at trykke på den særlige donationsknap i stedet for den normale pantknap. Med et tryk på donationsknappen vil pant-beløbet gå ubeskåret til Rævebakkeskolens trivselsbånd.

- Da jeg hørte om Trivselsbåndet på Rævebakkeskolen fra nogle af mine medarbejdere, var jeg ikke i tvivl om, at det var dette, vi skulle støtte, siger Allan Mariager, varehuschef i Føtex Nyborg, i en pressemeddelelse.

Annonce

Hav os i tankerne

I Nyborg håber Rævebakkeskolen på masser af tomme flasker og dåser i Føtex’ flaskeautomater. Skolen har 123 elever, og allerede nu er der en klar plan for, hvad Føtex-samarbejdet skal udmønte sig i. Rævebakkeskolen vil nemlig bruge støtten på at forbedre og udvide deres aktivitetsudbud i trivselsundervisngen.

- Vi er meget taknemmelige for samarbejdet med Føtex, som gør en stor forskel for os. Trivselsbåndet opstod for to år siden, som en udløber af skolens fokus på blandt andet ”det sunde barn”, hvor sundhedsbegrebet skal forstås så bredt, at det ikke kun handler om kost, motion og fravær af sygdom - men også om mental sundhed og trivsel, siger Maj-Britt Toft Jørgensen, der er skoleleder på Rævebakkeskolen, i pressemeddelelsen.

Målet for trivselsbåndet er; ”at eleverne gennem undervisningsaktiviteter, skaber relationer med ligesindede og opbygger selvværd og selvtillid til at indgå i nye relationer.”

- Vi håber, at folk vil have os i tankerne, når de står foran pantautomaten i Føtex, og jeg er utrolig glad for, at Føtex har introduceret et så flot tiltag, siger Maj-Britt Toft Jørgensen fra Rævebakkeskolen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce