Annonce
Nyborg

Nu kan du smovse sauce gastrique i overdådige omgivelser: 750 år gammelt slot åbner restaurant

Parret bag Holckenhavn Slot, Christina Hou Holck og Dennis Hou Holck, har kalenderen fuld af festbookinger; stort set alle lørdage frem til 2023 er reserveret til selskaber og fejringer. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Epidemiske benspænd er blevet til forretningsudvidelse for Holckenhavn Slots ejerpar, der har byttet aflyste bryllupsfester og konferencer ud med julegæster i dansesalen. Og selvom festerne vender tilbage i 2021, fortsætter restaurant-konceptet, lover godsejerne.
Annonce

Nyborg: Som 14. generation i de højloftede stuer driver Christina Hou Holck til daglig Holckenhavn Slot sammen med sin mand, Dennis Hou Holck.

Slotsvirksomheden består i lige dele fester, konferencer og ophold kombineret med skovdrift, jagtvæsen og landbrug.

Men siden begyndelsen af oktober, hvor nye corona-restriktioner endegyldigt fik has på vinterens mange selskabsbookinger, har ejerparret tilføjet endnu et forretningsområde - nemlig den åbne restaurant, der på udvalgte torsdage, fredage og lørdage byder indenfor til treretters menu på slottet.

- Vi måtte prøve at finde en ny platform at være på, indtil man igen må feste i Danmark. Og da vi allerede har kokke og køkken, synes vi, det her var helt oplagt, siger Christina Hou Holck.

Annonce

Meget taknemmelig

Det nye restaurantkoncept er blevet vel modtaget, ikke mindst af lokale bysbørn, fortæller hun.

- Taknemmelighed er nok det første ord, der falder mig ind for. hvor mange der støtter op om os lige nu. Det er helt utroligt sødt. Selv mennesker, der bor her i Nyborg, køber overnatninger hos os og støtter os - det er virkelig, virkelig kært, og vi har allerede sendt en stor tak ud til folk gennem vores sociale medier.

Faktisk er middagsgæsterne strømmet til Holckenhavn i en sådan grad, at mange dage allerede er komplet udsolgt.


Lige nu har vi faktisk kun den 3., 17. og 18. december ledige. Til gengæld er der stadig pladser i januar, blandt andet i de første uger, hvor vi pynter hele slottet op til nytår og laver nytårskur med masser af bobler i glassene.

Christina Hou Holck, ejer af Holckenhavn Slot


- Lige nu har vi faktisk kun den 3., 17. og 18. december ledige. Til gengæld er der stadig pladser i januar, blandt andet i de første uger, hvor vi pynter hele slottet op til nytår og laver nytårskur med masser af bobler i glassene.

Hvor meget pynt bestiller man egentlig, når man skal dekorere et helt slot til nytårsfest?

- Der bestiller man meget! Der skal både være orkideer og fjer og glimmer og sølvbelagte hyacinter; det bliver vældig flot.

Annonce

Konceptet fortsætter i 2021

Godsejerfruen er fortrøstningsfuld, når hun kigger frem mod det kommende år. Ikke mindst, fordi den åbne restaurant er "et rigtig godt udgangspunkt" for den videre drift.

Det betyder også, at selvom Holckenhavn Slot i 2021 forhåbentlig atter kan danne rammen om bryllupper og andre festlige begivenheder, vil restauranten ikke forsvinde:

- Jeg glæder mig faktisk til 2021. Jeg synes, der er noget lys derude, og jeg synes egentlig også, at vi har fundet et nyt ståsted med det her åbne hotel og restaurant, som jeg trives rigtig godt i - og som jeg også kan mærke bliver adopteret rundt omkring i min virksomhed, siger Christina Hou Holck.

Hun fortsætter:

- Normalt, når vi laver store fester, er vi mest i kontakt med værtsparret. Så en restaurant er en helt anden måde at drive virksomhed på, hvor vi får mulighed for at snakke med mange flere gæster. Den platform tænker jeg, vi i en eller anden form vil bibeholde også efter coronaen.

Restaurant på Holckenhavn

Som noget nyt åbner Holckenhavn Slot som restaurant på udvalgte torsdage, fredage og lørdage i perioden fra november 2020 til 1. marts 2021.

Trerettersmenuen koster 445 kroner per person og består frem til nytår af blandt andet canettebryst, rødbeder, kastanje, kartoffel fondant og sauce gastrique.

Forskellige årstidsbestemte tematikker vil kunne opleves i restauranten; netop nu er der pyntet op til jul, men også nytår, valentinsdag og vinterferie vil blive markeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce