Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nu kan du købe effekterne fra kroen i Freltofte

Der er masser at gå på opdagelse i på loppemarkedet i weekenden. Foto: Maria Retoft Pedersen
Andelshaverne har allerede solgt ud for 66.000 kroner. De håber, at kunne tjene yderligere 20.000 kroner mere, som fordeles mellem andelshaverne.

Freltofte: Andelshaverne i Nyboe Kro kiggede spændt med, da statsminister Mette Frederiksen holdt pressemøde i fredags. For ville de nye restriktioner mon betyde, at det ikke kunne lade sig gøre at afholde det planlagte loppemarked, hvor der bliver solgt ud af effekterne fra Freltofte Kro?

Nej, sådan gik det heldigvis ikke.

- Vi har været i kontakt med myndighederne, og vi skal anskue os selv som en butik. Så vi deler kroen op i to afdelinger, hvor der ikke er adgang imellem, der bliver ensrettet færdsel, folk skal have mundbind på og holde afstand. Personalet bliver udstyret med visir, og vi laver afstandsmarkeringer på gulvet, som man kender det fra supermarkederne, fortæller Jan Wæhrens, som er en af arrangørerne.

Annonce

Loppemarkedet afholdes lørdag den 31. oktober og søndag den 1. november på Freltoftevej 10 - begge dage i tidsrummet kl. 10-16.

Baggrunden for loppemarkedet er, at i alt 56 andelshavere, borgere i Freltofte og omegn, tidligere på året gik sammen om i al hast at købe kroen, da det forlød, at de købere, der var kørt i stilling til at overtage, havde forbindelser til rockermiljøet. Der blev solgt andelsbeviser til 10.000 kroner stykket, og kroen kom på andelshavernes hænder. Kroen bliver nu solgt til Faaborg-Midtfyn Kommune for en krone.

Var det noget med et par nye julekugler? Foto: Maria Retoft Pedersen

De fleste andelshavere betalte mellem 10.000-50.000 kroner for købet af kroen.

Og andelshaverne forsøger så at få lidt af pengene hjem igen ved at sælge ud af inventar, service med mere fra kroen.

Gør et loppefund

En del af kroens indhold er allerede kommet på nye hænder. Andelshaverne har solgt for 66.000 kroner. Blandt andet har Skullerodsholm i Nr. Lyndelse købt service og køkkenmaskiner for 30.000 kroner.


Vi har været i kontakt med myndighederne, og vi skal anskue os selv som en butik. Så vi deler kroen op i to afdelinger, hvor der ikke er adgang imellem, der bliver ensrettet færdsel, folk skal have mundbind på og holde afstand. Personalet bliver udstyret med visir, og vi laver afstandsmarkeringer på gulvet, som man kender det fra supermarkederne.

Jan Wæhrens


Får andelshaverne solgt for 20.000 kroner mere, bliver der godt 1000 kroner til hver.

- Det vil jeg synes, er et pænt resultat, siger Jan Wæhrens.

Anpartshaverne har været hele kroen igennem for at finde alt det frem, der kan sælges. Det tæller blandt andet en rullepølsepresse, en melbollemaskine, gamle højskolesangbøger, en forsyning julekugler, havemøbler og retrolamper. Der er rigeligt at gå på opdagelse i.

Der betales med mobilepay ved loppemarkedet, oplyser arrangørerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce