Annonce
Kerteminde

Nu kan du gå tur ved godset: Elever bag ny naturskøn vandrerute

Sporet, som bliver etableret i kanten af Scheelenborg Gods' marker, vil føre til det gamle jernbanespor mellem Dalby og Stubberup. Foto: Mette Louise Fasdal
Ny sti på Hindsholm indvies fredag 11. oktober. Stiprojektet har aktiveret skolebørn og vil nu åbne naturen for borgere og turister.

Hindsholm: Fra fredag 11. oktober kan lokale på Hindsholm og andre, der kunne have lyst til at bevæge sig rundt, sætte spor i landskabet.

Her bliver der nemlig indviet en vandresti, som ligger uden for Dalby ved det gamle jernbanespor.

Det er en lokal stigruppe på Hindsholm, der arbejder på at etablere stier på Hindsholm, hvor der er noget at se på, og hvor man kan komme rundt og vende retur til udgangspunktet uden at skulle gå frem og tilbage.

Til den første sti, der nu indvies, har Scheelenborg Gods givet lov til, at der etableres et spor i kanten af godsets marker ved Dalby og ude ved selve godset.

Det giver en rundstrækning på omkring fem kilometer.

Annonce

Ingen udgifter

11. oktober, hvor stien indvies, er dagen, hvor skolebørnene kan gå på efterårsferie, og traditionen tro er der skolernes motionsdag landet over - også i Dalby. Derfor kan skolebørnene bevæge sig ud på en ny rute, når der fløjtes afgang.

Sporet, som har fået navnet Sporet Møllebakken, indvies med taler og sang ved parkeringspladsen på Hindsholmskolen klokken 8.50. Efter indvielsen er der fælles start fra Møllegyden klokken 9.15 sammen med skolens elever. Alle er velkommen til at komme med på første tur.

Den nye sti er et skolespor. Det betyder, at den stigruppe på Hindsholm, der har arbejdet med at etablere vandrestien, har allieret sig med Spor i Landskabet og Hindsholmskolen. Projektet koster ikke noget for skolen, fordi Spor i Landskabet, som består af forskellige organisationer, har mulighed for at støtte med 100 procent til etableringsomkostningerne af stien.

Som udgangspunkt gives der 75 procent støtte til etablering af skolespor gennem Nordea Fonden. Det kan være penge, der bruges til at sætte pæle og skilte op. Miljø - og Fødevareministeret har stillet en pulje til rådighed, hvor man kan søge de resterende 25 procent.

Arbejdet med at etablere skolesporet er noget, som eleverne, der gik i 7. klasse i skoleåret 2018/2019, har haft som et projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce