Annonce
Kerteminde

Nu kan du gå tur ved godset: Elever bag ny naturskøn vandrerute

Sporet, som bliver etableret i kanten af Scheelenborg Gods' marker, vil føre til det gamle jernbanespor mellem Dalby og Stubberup. Foto: Mette Louise Fasdal
Ny sti på Hindsholm indvies fredag 11. oktober. Stiprojektet har aktiveret skolebørn og vil nu åbne naturen for borgere og turister.

Hindsholm: Fra fredag 11. oktober kan lokale på Hindsholm og andre, der kunne have lyst til at bevæge sig rundt, sætte spor i landskabet.

Her bliver der nemlig indviet en vandresti, som ligger uden for Dalby ved det gamle jernbanespor.

Det er en lokal stigruppe på Hindsholm, der arbejder på at etablere stier på Hindsholm, hvor der er noget at se på, og hvor man kan komme rundt og vende retur til udgangspunktet uden at skulle gå frem og tilbage.

Til den første sti, der nu indvies, har Scheelenborg Gods givet lov til, at der etableres et spor i kanten af godsets marker ved Dalby og ude ved selve godset.

Det giver en rundstrækning på omkring fem kilometer.

Annonce

Ingen udgifter

11. oktober, hvor stien indvies, er dagen, hvor skolebørnene kan gå på efterårsferie, og traditionen tro er der skolernes motionsdag landet over - også i Dalby. Derfor kan skolebørnene bevæge sig ud på en ny rute, når der fløjtes afgang.

Sporet, som har fået navnet Sporet Møllebakken, indvies med taler og sang ved parkeringspladsen på Hindsholmskolen klokken 8.50. Efter indvielsen er der fælles start fra Møllegyden klokken 9.15 sammen med skolens elever. Alle er velkommen til at komme med på første tur.

Den nye sti er et skolespor. Det betyder, at den stigruppe på Hindsholm, der har arbejdet med at etablere vandrestien, har allieret sig med Spor i Landskabet og Hindsholmskolen. Projektet koster ikke noget for skolen, fordi Spor i Landskabet, som består af forskellige organisationer, har mulighed for at støtte med 100 procent til etableringsomkostningerne af stien.

Som udgangspunkt gives der 75 procent støtte til etablering af skolespor gennem Nordea Fonden. Det kan være penge, der bruges til at sætte pæle og skilte op. Miljø - og Fødevareministeret har stillet en pulje til rådighed, hvor man kan søge de resterende 25 procent.

Arbejdet med at etablere skolesporet er noget, som eleverne, der gik i 7. klasse i skoleåret 2018/2019, har haft som et projekt.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce