Annonce
Erhverv

Nu kan du få blåstemplet begravelse

Der er for mange dårlige bedemænd uden den fornødne uddannelse, mener foreningen Danske Bedemænd, som vil certificere sine medlemmer.

Forkert kiste. Gravstenen må ikke stå på kirkegården. Ejendele forsvinder. Dårlig og til tider vildledende rådgivning.

Der er for mange dårlige bedemænd i Danmark, som ikke er uddannet til at kunne hjælpe de pårørende i den svære tid, når et familiemedlem, en ven eller en kollega går bort.

Det mener foreningen Danske Bedemænd, der derfor tilbyder sine medlemmer at blive certificeret, så forbrugerne kan se, at kvaliteten er i orden.

Ved udgangen af september vil forretning nummer 100 af foreningens 290 medlemmer have opnået en såkaldt ISO9001-certificering, og forventningen er, at de fleste øvrige bedemænd følger trop. Der er omkring 450 bedemandsforretninger i Danmark.

- Vi mener, det er nødvendigt, at branchen får et løft, fordi vi har set alt for mange eksempler på dårlige bedemænd, som alt for nemt er kommet til at praktisere som bedemænd uden nogen viden eller kendskab til området, siger Axel Jørgensen, der er business manager for Danske Bedemænd.

For at få certificeringen skal bedemanden gennemgå en uddannelse, hvilket ellers ikke er et krav for arbejde som bedemand.

Hvis bedemanden er certificeret, kan forbrugerne kigge efter det såkaldte DS-mærke, der er en garanti for en høj kvalitet i betjening og vejledning, at prisen holder, og at begravelsen bliver udført under ordnede forhold.

- Man kan ikke sige, at en ikke-certificeret bedemand ikke er dygtig. Men man kan vende den om og sige, at en certificeret bedemand har et synligt bevis over for forbrugerne, der garanterer, at bedemanden er i stand til at varetage begravelsen, siger Axel Jørgensen.

Hos Forbrugerrådet er der stor opbakning til Danske Bedemænds certificeringsordning.

- Certificeringen af bedemændene har nu bevæget sig fra skrivebordet og ud i virkeligheden. Det betyder, at forbrugerne nu har bedre mulighed for at vælge bedemand på et oplyst grundlag, siger Martin Salamon fra Forbrugerrådet.

- Hvis man er ny på markedet for begravelsesydelser, er vores råd til forbrugerne: Kig efter DS-mærket, når du starter din søgning efter en bedemand, siger Martin Salamon.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce