Annonce
Odense

Nu kan de komme i skole igen: Hjemsendte elever sendes med bus i skole andre steder i byen

Der er nu fundet en løsning, så elever fra Næsby Skole igen kan få fysisk undervisning efter at en sikkerhedsbrist i en del af skolens konstruktioner sendte eleverne hjem for tre uger siden. Foto: Erik Thomsen
Efter tre ugers onlineundervisning er Odense Kommune er nu klar med en fysisk løsning, så eleverne på Næsby Skole kan blive genhuset. 6. til 9. klassetrin bliver genhuset på kommunalt kursuscenter i centrum fra mandag.

Odense: Eleverne på Næsby Skole har de seneste tre uger modtaget onlineundervisning, fordi bæreevnen mellem etagerne på skolens nyeste bygning fra 1965 er blevet til at være for dårlig.

Og Odense Kommune er nu klar med en genhusning af de ældste klasser fra Næsby Skole på den kommunale kursusejendom Phønix i Schacksgade. Det er 6. til 9. klasse på Næsby Skole, som frem til efterårsferien skal undervises på Phønix, og undervisningen begynder mandag den 20. september.

Vi har fundet den bedste mulige løsning for elever og personale i forhold til undervisning, faglokaler og transport under de vilkår, der er

Berith Bonnesen, skoleleder Næsby Skole

- Vi har fundet den bedste mulige løsning for elever og personale i forhold til undervisning, faglokaler og transport under de vilkår, der er. Alt det fysiske med lokaler og busser er på plads. Nu handler det for os på skolen om at få logistikken til at gå op i forhold til skemaer, lokaler og undervisere. Udover logistikken lader det endelig til, at vi kan få fokus på fællesskabet igen både for børn og voksne, siger Berith Bonnesen, skoleleder på Næsby Skole.

Annonce

Ny løsning efter efterårsferien

By- og Kulturforvaltningen har i samarbejde med Børn- og Ungeforvaltningen fundet en mere langsigtet løsning, der betyder, at eleverne fra Næsby Skole efter efterårsferien i uge 42 skal til at gå i skole i Bellinge Idrætscenter.

Når eleverne kommer tilbage fra efterårsferie, kommer skoledagen til at starte på Næsby Skole, hvorfra eleverne hver morgen bliver kørt i bus til Bellinge Idrætscenter og afleveret igen om eftermiddagen i Næsby. Løsningen med bustransport er valgt på grund af afstanden, men også af hensyn til elevernes trafiksikkerhed.

- Vi ser løsningen med en etage på Phønix i første omgang og en efterfølgende løsning i Bellinge Idrætscenter fra uge 43 som den bedste under disse vanskelige vilkår, fordi den giver os mulighed for at have fokus på undervisning og børnenes læring. Desuden håber vi, at det kan give lærerne lidt bedre arbejdsvilkår, siger Berith Bonnesen.

Annonce

0.-5. klasse bliver i Næsby

0-3. klasse kan fortsætte deres skolegang i vante rammer på Næsby Skole. Deres lokaler er nemlig ikke berørt af renoveringen. 4. og 5. klasse får snarest undervisning i nye pavilloner ved Næsby Skole, så de kan også blive på stedet. Skolens lærere får desuden lokaler til forberedelse og møder.

- Vi har fundet den bedste løsning for elever og medarbejdere på Næsby Skole og håber på forståelse for de ulemper, de ændrede forhold giver. Men mange forhold skulle gå op, siger Per Rygaard, kontorchef i By- og Kulturforvaltningen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Hør brølet i videoen: 'Løvens Hule-' investor tog sine venner og 45 superbiler med til Odense

Erhverv For abonnenter

Formuen er på vej mod to milliarder: Odenses største butiksejer Karsten Bill Rasmussen har haft et fantastisk år

Erhverv

Til kamp mod virus og bakterier: Odense-firma skal levere yderligere 100 robotter til hospitaler i EU

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Sport

Der er kun 15 medlemmer i Henriks klub: Nu sejler medlemmerne mest for andres skyld

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Debat

Ja tak til en hundeskov eller et friløbsområde

Hvem skal passe farmor

342 sosu'er er guld værd: Se alle indstillingerne til "Fyns bedste sosu" her

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Erhverv

57 bæredygtige huse står klar næste sommer: - Det er et godt område at bygge i

Odense For abonnenter

Nye lejligheder buldrer frem: Er parcelhusets dage talte som odenseanernes favorit?

Assens

Det starter og slutter i den lille by med 330 indbyggere: Årets Landsby er kåret for sidste gang

Annonce