Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nu har de haft chancen: Politikere dropper spilfabrik efter fire års støtte

Den Fynske Spilfabrik er et fælleskab for spil-udviklere. Spilfabrikken hjælper iværksættere, holder kurser og events og udlejer kontorpladser på Polymeren i Årslev. Spilfabrikken har i dag omkring 10 iværksættere tilknyttet. Arkivfoto
Den Fynske Spilfabrik på Polymeren i Årslev får ikke flere penge i støtte fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Nu vil spilfabrikken kigge mod Odense.

Årslev: Politikerne har klappet pengekassen i. Der er ikke flere penge til Den Fynske Spilfabrik.

Det står fast, efter politikerne i kommunens økonomiudvalg har sagt nej til at forny partnerskabsaftalen med spilfabrikken.

- Det er som forventet. Vi var blevet varslet i god tid om, at kommunens økonomi var trængt. Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er der jo ikke noget at gøre ved, siger formand for Den Fynske Spilfabrik Brian Lindskov Larsen.

Spilfabrikken er en forening og et kontorfællesskab for spil-iværksættere. Spilfabrikken har over de seneste fire år modtaget samlet set 3,3 millioner kroner i støtte fra Faaborg-Midtfyn. I efteråret søgte spilfabrikken, der holder til i Årslevs gamle Polymere-fabrik, om yderligere en kvart million til at dække driften i 2020. Men det har foreningen altså fået afslag på.

Annonce

Ikke nok værdi for pengene

Borgmester Hans Stavnsager (S) forklarer, at der er tale om en prioritering.

- Nu har de haft fire år til at vise, at det kunne køre uden økonomisk støtte fra kommunen, men det er ikke lykkedes. Derfor synes vi, at tiden er kommet til, at det kommunale tilskud stopper, siger borgmesteren.

For fire år siden gav politikerne en tre-årig bevilling på samlet set tre millioner kroner, som skulle hjælpe Den Fynske Spilfabrik godt i gang. Herefter var det meningen, at foreningen skulle køre videre uden økonomisk støtte fra kommunen.

Det var imidlertid ikke muligt, da aftalen udløb sidste år, og derfor indgik et flertal af kommunens politikere en et-årig partnerskabsaftale, hvor der fulgte 300.000 kroner med til spilfabrikken. Aftalen vakte dog stor debat i byrådssalen, hvor SF's Torben Smith eksempelvis kaldte spilfabrikken en "dødssejler".

Hans Stavnsager mener dog ikke, at partnerskabsaftalen fra februar var spild.

- Nej, det synes jeg ikke. Pengene blev givet til en koordinatorfunktion, og der en plan for, hvad Den Fynske Spilfabrik skulle opfylde både i forhold til skoler og aktiviteter på Polymeren. Og den aftale har de langt hen af vejen opfyldt.

Alligevel er politikerne i økonomiudvalget nu blevet enige om, at de ikke får nok værdi for pengene.

- Det er en vurdering af, hvad vi får ud af det, i forhold til hvor mange penge vi bruger på det. Sådan et iværksættermiljø er jo spændende, og det er også derfor, vi støttede det fra starten. Men noget af risikoen er jo, at selv hvis der kommer nogle virksomheder og arbejdspladser ud af det, så er der ingen garanti for, at de ikke flytter til Odense, siger Hans Stavnsager.

Færre muskler

Brian Lindskov Larsen, formand for Den Fynske Spilfabrik, fortæller, at der ikke er nogen sure miner.

- Vi er et erhvervsområde i ekstrem vækst, og det kræver måske, at man har en større digital erhvervsstrategi, for at vi giver mening for en kommune. Nu kigger vi efter andre partnere, siger han.

Den manglende støtte betyder nemlig ikke, at spilfabrikken lukker ned.

- Vi forbliver en forening drevet af bestyrelsen, som har hånd i hanke med firmaerne. Vi fortsætter faktisk som hidtil, bortset fra vi ikke har de samme muskler til at lave kurser og netværk, forklarer Brian Lindskov Larsen fra Den Fynske Spilfabrik, der i første omgang bliver på Polymeren, men fremadrettet vil kigge mod Odense og resten af Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce