Annonce
Nordfyn

Nu forskønnes Bogense endnu mere: Allerede færdige om en måned

Mette Landtved-Holm (V), formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget, tog første spadestik i Adelgade onsdag morgen. Det er starten på tredje etape af byfornyelsen i Bogense. Foto: Diane Roland
Tre millioner kroner blev der sat af til tredje etape af byfornyelsen i Bogense. Onsdag blev første spadestik taget i Adelgade, og senere vil havnen og marinaen stå for tur.

Bogense: - Vi har lige løsnet et par fliser og sådan noget der, så hun kan få lov til at tage første spadestik.

Sådan sagde Leon Hansen, bygningskonstruktør og projektleder i Nordfyns Kommune forud for ceremonien, der fandt sted i Adelgade onsdag morgen.

I første omgang så det ud til, at fremmødet ville være sparsomt. Klokken 8.57 var kun Mette Landtved-Holm (V), formand for Erhvervs-, Kultur- og fritidsudvalget, mødt op sammen med tre neongule jakker fra Nordfyns Brolægning og Leon Hansen, bygningskonstruktør og projektleder.

Annonce

- Arkitekten og borgmester Morten Andersen burde egentlig også være her om lidt, sagde Mette Landtved-Holm, og rigtig nok kom de trissende på et klokkeslag, der næsten kunne forveksles med direktørtid. Til stødte også Åse Nielsen, Plan- og Kulturchef i Nordfyns Kommune og Helle Brunse fra Venstre.

Der blev givet en hjælpende fod i udgravningen af hullet i brolægningen. Foto: Diane Roland

Så greb Mette Landtved-Holm spaden og fik kaldt den lille forsamling til sig. Mon det har været vejret eller om kaffen denne morgen nåede nye højder, men stemningen til denne ellers korte ceremoni var ualmindelig god. Så god, at arkitekten selv hoppede ned i hullet og begyndte at grave med skoen:

- Hvis vi lige graver lidt mere, tror du så ikke vi finder noget?, sagde han begejstret til Mette Landtved-Holm.

Færdige midt november

Det var da også en glædens dag. Endelig indledtes tredje etape af byfornyelsesprojektet, der i denne omgang skal give starten af Adelgade og dele af havnen et ansigtsløft, hvilket Mette Landtved-Holm kort, men med tydelig begejstring i stemmen, ridsede op.

Indsatsområder i byfornyelsen

Etape tre af fornyelsen og byomdannelsen af Bogense finder sted i to områder med følgende fokuspunkter:

Område ét omkring indgangen til Adelgade.

Indgang til Adelgade lægges i granit.

Fortovsbelægning erstattes med gule klinker.

“Ribelamper” trækkes helt frem til krydset.

Pladsen ved Fakta fornyes med legeplads, beplantning og nye gule klinker.

Tidligere skur til indkøbsvogne sløjfes.

Der genplaceres private affaldscontainer mod p-pladsen.

Samlet økonomi: 1.400.000 kroner.

Område to omkring Vestre Havnevej.

Fodgængerområde langs kajen.

Mulighed for ophold ved bord/bænkesæt ved kajen.

90 graders parkeringspladser langs Vestre Havnevej udført med granitkantsten.

Trappe ned til træbro for fodgængere Etablering af trædæk på sydsiden af havnebassin.

Samlet økonomi: 1.100.000 kroner.

Adelgade bliver i første omgang prioriteret, så anlægsarbejdet forhåbentlig kan være færdigt senest midt november, og på denne måde ikke kommer til at gå ud over julehandlen i byen.

- Vi har sådan nogle krav til, at i december må vi helst ikke bygge, spærre af og lave vejarbejde oppe i byen, siger Leon Hansen, bygningskonstruktør og projektleder i Nordfyns Kommune, der desuden lover, at de vil forsøge at undgå at være til gene for den almene færden omkring Adelgade:

- Vi laver den ene side først og så laver vi den anden side bagefter. Så er der lige en overgang der, hvor vi arbejder på tværs lige ved indgangen, hvor der kommer noget omkørsel i en uges tid eller deromkring, siger Leon Hansen.

Efter en kort tale tog Mette Landtved-Holm erklærede Mette Landtved-Holm tredje etape af byfornyelsen i Bogense for indviet. Foto: Diane Roland

Så snart, der er hænder til det, vil arbejdet nede på havnen omkring Vestre Havnekaj gå i gang.

- Det er en del af sidste etape, som vi egentlig havde sparet væk. Men vi blev så enige om, at i tredje etape blev det nede på havnen førsteprioriteten, siger Leon Hansen og tilføjer, at man stadig kan bruge havnen, selv når de går i gang dernede.

Annonce

Et pænere Nordfyn

Bogense er ikke ene om at skulle forskønnes - faktisk er de fire store byer, Otterup, Bogense, Morud og Søndersø, på Nordfyn en prioritet, når det kommer til omfordelingen af "forskønnelses-penge":

-Vi har en plan, der gør, at der er sat penge af til byudvikling i de fire store byer i Nordfyns Kommune. Der er tit sat penge af til at lave noget for, men så samler man dem lidt, så der er en større portion, fortæller Mette Landtved-Holm.

Selvom der i en rum tid vil være gang i gravemaskinerne og trafikken vil blive forhindret, så glæder hun sig meget over projektet:

Udover at Nordfyns Brolægning var repræsenteret, var borgmester Morten Andersen, Helle Brunse (V), Åse Nielsen (Plan- og Kulturchef i Nordfyns Kommune), Bygningskonstruktør Leon Hansen og arkitekten på projektet dukket op. Foto: Diane Roland

- Det giver et pænere blik ind, når man lige kommer til Bogense. Det hjørne her kommer til at præsentere sig bedre. Der er mange, der kommer kørende den vej, når de kommer udefra, så det bliver et stort plus for alle os, der kommer den vej ind, siger hun.

Vi har også planer om flere boligområder, og hvordan får man så lige det tænkt ind? Er det noget med nogle stier og stisystemer, der bliver det næste? Det kunne jeg måske godt forestille mig

Mette Landtved-Holm

Selvom der endnu ikke ligger andre planer på tegnebrættet, og det for nu kun er Adelgade og havnen, der er i fokus, så bliver der alligevel tænkt ud i fremtiden:

- Vi har også planer om flere boligområder, og hvordan får man så lige det tænkt ind? Er det noget med nogle stier og stisystemer, der bliver det næste? Det kunne jeg måske godt forestille mig, siger Mette Landtved-Holm.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Nyborg

Det var kattens: Mumier er ren overtro

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Kerteminde

Brummelyd nær det tidligere Lindø holdt Julie vågen: - Den går lige i rygsøjlen

Erhverv For abonnenter

Snart fuldt hus på alle 17 etager: Ejendomsmægler kendt fra tv rykker ind i TBT Tower

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Debat

Kære Poul-Erik Svendsen, vil du kæmpe for at bevare vores landsbyordninger?

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nyt boligprojekt kan være på vej her

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Annonce