Annonce
Middelfart

Nu falder børnene blødt

Alle kommunens legepladser er nu renoveret og lever op til de nye sikkerhedsregler

Annonce

Børnene kan se frem til en blød landing, hvis de skulle være uheldige og falde ned fra et af legeredskaberne på legepladserne i Middelfart Kommune.

Entreprenørafdelingens folk har netop kørt de sidste kubikmeter faldsand ind på legepladsen ved A.C. Hansens Allé, og dermed er samtlige kommunale legepladser i Middelfart renoveret, så de lever op til de nye sikkerhedskrav.

Middelfart har brugt mellem 100.000 og 200.000 kroner på hver af de 13 legepladser for at gøre dem tidssvarende.

I alt er der kørt omkring 1000 ton faldsand ud på pladserne, og samtidig er legeområderne indhegnet af lærkebjælker, mens mange af pladserne har fået fornyet deres legeredskaber.

- Vi har valgt at købe det bedste på markedet, nemlig Kompans legeredskaber, fortæller Dan Jensen, der er teamleder for de grønne områder.

I den tidligere Ejby Kommune lever de tre kommunale legepladser også op til sikkerhedskravene, men Jørgen Hansen fra entreprenørafdelingen, der står for opsynet med legepladserne, kunne godt ønske sig samme renovering som i Middelfart.

- Selv om vi har fået kørt det nødvendige sand på, så børnene ikke slår sig, hvis de skulle falde ned, så kniber det med legeredskabernes beskaffenhed. De er nedslidte, selv om vi har gjort, hvad vi kunne med maling og småreparationer. Jeg så gerne, at vi kom på niveau med de nyrenoverede legepladser i Middelfart, siger Jørgen Hansen.

Og det skal de også nok komme, forsikrer Dan Jensen.

- Jeg kan selvfølgelig ikke love, at det allerede bliver i indeværende år. Men står det til mig, så får vi et ensartet højt niveau på alle vores legepladserne inden for de næste par år, siger Dan Jensen.

- Vi er nødt til at holde en høj standard. Det er en naturlig del af en moderne og velfungerende kommune.

I den gamle Nørre Aaby Kommune findes der slet ikke kommunale legepladser, ud over dem børnehaver og andre institutioner har ansvaret for.

- Men her er forholdene også i orden, lover den ansvarlige Leif Fischer fra entreprenørafdelingen.

- Institutionsledere har været på kursus, så de ved, hvordan en lovlig legeplads ser ud, og vi har hjulpet dem med at køre det nødvendige faldsand på, siger Fischer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce