Annonce
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

En praktiserende læge har endelig budt på ydernummeret i Vollsmose. Foto: Michael Bager
Praktiserende læge Peder Ahnfeldt-Mollerup har budt på ydernummeret i Vollsmose og fået det tildelt. Lægen fortsætter sin praksis i Vejle, men kommer til at have det overordnede ansvar for Vollsmose-klinikken.
Annonce

Nu er det endelig lykkedes Region Syddanmark at rekruttere en læge til Vollsmose.

Det bliver praktiserende læge Peder Ahnfeldt-Mollerup, som i forvejen har praksis i Vejle, der har budt på ydernummeret med to kapaciteter og fået det tildelt.

Lægen ønsker at drive lægeklinikken i samarbejde med Alles Lægehuse ud fra forretningsmodellen ”Partnerskabsklinikker”. Det betyder, at Alles Lægehuse driver lægeklinikken i samarbejde med Peder Ahnfeldt-Mollerup, som er kontraktparten i forhold til regionen.

Ifølge sundhedsloven må en praktiserende læge eje op til seks ydernumre.

I regionen har man ad flere omgange forsøgt at finde læger, der ville drive lægepraksis i Vollsmose. En overgang forsøgte man sågar at tilbyde en satellitpraksis i bydelen, så en eksisterende lægepraksis skulle afholde konsultationer i Vollsmose. Men det gav ikke pote.

Alles Lægehuse har efterspurgt muligheden for henover en opstartsperiode at løse lægefaglige opgaver i kommunalt eller regionalt regi, men det har hverken kommunen eller regionen fundet behov for.

Aftalen mellem Peder Ahnfeldt-Mollerup og Region Syddanmark er derfor indgået på almindelige vilkår for køb af ydernumre, og driften af klinikken vil ske på samme vilkår som traditionelle lægehuse. Hensigten er at drive lægeklinikken med ansatte speciallæger i almen medicin og fastansat personale.

Lægeklinikken vil være beliggende i VIVO i Vollsmose i lokalerne ved siden af den kommunale sundhedsklinik. Odense Kommune udlejer lokalerne og indretter dem i samarbejde med Peder Ahnfeldt-Mollerup.

Kommunen har i samarbejde med Region Syddanmark tidligere ansøgt om og fået bevilget 3.6 mio. kr. i eksterne puljemidler til ombygning i forbindelse med etablering af klinikken.

Efter planen åbner klinikken 1. september i de lokaler, hvor klinikken skal etableres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce