Annonce
Nyborg

Nu får Ullerslev den store tur

Det er ikke kun motionscyklerne, der står tæt i Ullerslev Gymnastik og Motionscenter - foreningen har også et akut problem med styrketræningslokalet. Arkivfoto: Niels Andreasen

2017 tegner til at blive Ullerslevs år. I alt skal politikerne tage stilling til projekter for 7,5 millioner kroner. Blandt dem en omdannelse af hele området foran idrætscentret og skolen.

Ullerslev: Ullerslev skal ud af hængekøjen. Sådan lød overskriften, da Fyens Stiftstidende tidligere i år tegnede et portræt af Udvikling Ullerslev. Den nystartede forening har da også en stor del af æren for, at 2017 tegner til at blive et stort år for den tidligere rådhusby. På et møde i Teknik- og miljøudvalget i næste uge bliver politikerne præsenteret for forslag til nye projekter for i alt 7,5 millioner kroner.

Ud over tiltag til forskønnelse af området ved Ullerslev-centret skal der blandt andet bruges penge på en kortlægning og skiltninger af stier, opsætning af lys og asfaltering på to stistrækninger samt fornyelse af skolegården på Vibeskolen. Og så skal motionscentret udvides med 50 kvadratmeter.

Annonce

Permanent skatebane

Det største enkeltstående projekt bliver dog en fuldstændig gentænkning af det store parkeringsområde foran skolen og byens kultur- og idrætcenter. Firmaet Land+ er kommet med to skitseforslag, som man nu skal arbejde videre med. Fælles for dem er blandt andet, at man får opfyldt ønsket om en permanent skatebane.

En gruppe af byens unge og deres forældre tog tidligere i år initiativ til en midlertidig bane på et areal ved den tidligere Kiwi-forretning. Siden er de hjemmelavede ramper blevet flyttet op til skolen, hvor det også er meningen, at den nye bane skal ligge.

Derudover har det handlet om at få skabt flere p-pladser, en tydeligere angivelse af, hvor man er kommet til og i det hele taget at gøre område pænere, forklarer projektleder Anne Nissen fra kommunens tekniske afdeling.

De forskellige skitser blev præsenteret på et borgermøde tidligere på ugen, og især til- og frakørsler fra pladsen blev diskuteret flittigt. Modsat i dag er der lagt op til, at busserne skal køre ind fra Svendborgvej, mens de forlader området via Skolevej.

Der er også tænkt på, at eleverne skal kunne cykle til og fra skole uden at krydse biler eller busser. Ud over Teknik- og miljøudvalget skal Kultur- og fritidsudvalget sige god for hele pakken, før sagen ender i byrådet.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce