Annonce
Sydfyn

Nu er tallet offentligt: Seks personer på Ærø smittet med corona

Nye tal viser, at der har været - eller er - seks personer, der har været smittet med corona på Ærø. Tallene er regnet ud fra folk, der har bopæl på øen.  (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Tidligere har Statens Serums Institut ikke oplyst smittetal for små kommuner. Men nu er tallet kommet for, hvor mange der har været eller er smittet med covid-19 på Ærø.
Annonce

Ærø: Siden coronaen kom til landet, er der ikke hidtil blevet slynget nogen præcise tal ud for, hvor mange der har været smittet med covid-19 på Ærø.

Kommunen var nemlig for lille til, at Statens Serums Institut (SSI) på grund af persondataloven kunne fortælle det præcise tal.

Presseansvarlig ved SSI Christian Howard-Jessen forklarer:

- I begyndelsen agerede vi ud fra et forsigtighedsprincip. Vi skulle meget hurtigt etablere en afrapportering, og der var vi meget bevidste om ikke at dele data, der kunne føres tilbage til enkelte personer, fortæller han i en mail til avisen.

Men nu er tallet for det antal smittede, der har været - eller er - siden coronaudbruddet altså offentligt på SSI's hjemmeside.

Smittetal ærø

Og det viser sig, at seks personer har været eller er smittet med covid-19 på øen. Det svarer til én ud af 1000.

Sammenligner man med andre ø-kommuner som for eksempelvis Fanø og Læsø, ligger antallet af smittede på henholdvis én på Fanø (på over 3000 indbyggere) og én på Læsø (1800 indbyggere). På Samsø er tallet nul.

Annonce

Tag stadig dine forholdsregler

Grunden til at tallet nu er offentligt og ikke tidligere har været det, skyldes, ifølge Christian Howard-Jessen, at jurister har nyfortolket reglerne.

- Vi har undervejs set, at tallene ikke lod sig føre tilbage – derfor er den faglige og juridiske vurdering, at det er sikkert at meddele også ganske små tal.


Vi skal blive ved med at passe på. Vi skal holde afstand og have god håndhygiejne. Med tiltagende smittede, skal vi fortsat tage vores forholdsregler.

Janeke Espersen, oversygeplejerske i sundhedsenheden på Ærø


Oversygeplejerske i sundhedsenheden på Ærø, Janeke Espersen, kender ikke til antallet af smittede, da avisen ringer, men fortæller, at hver eneste, der bliver smittet, er en for meget.

- Man skal passe på alle steder, og på Ærø er der jo mange ældre borgere, siger hun.

Med en stigning i antallet af smittede med corona, mener hun også, det er nu, vi skal passe på.

- Vi skal blive ved med at passe på. Vi skal holde afstand og have god håndhygiejne. Med tiltagende smittede, skal vi fortsat tage vores forholdsregler.

Hvis man har mistanke om, at man har corona, skal man kontakte egen læge for at få henvisning til en test, og så kan man blive testet på sygehuset, forklarer Janeke Espersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

Roya og Kefa kæmper imod social kontrol: - Vi skal gøre kvinderne stærke nok til at afvise imamerne

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Annonce