Annonce
Kerteminde

Nu er skolemaden lettere i Langeskov: Rønninge Forsamlingshus tilbyder madpakker

Bo Sørensen giver sprødstegt bacon ud af ovnen, mens Dorthe Sørensen sørger for at få smurt dagens bestilling af kyllingesandwich. Foto: Mette Louise Fasdal
Bo og Dorthe Sørensen, der er værtspar i Rønninge Forsamlingshus, er begyndt at levere skolemad til Langeskov Skole. I gennemsnit har værtsparret dagligt 110 bestillinger.

Rønninge: - Biiiip, biiiip, biiip.

Uret i ovnen påkalder sig Bo Sørensens opmærksomhed, og han hiver en stor plade med sprødstegt bacon ud af den varme ovn og sætter den fra sig på bordet i køkkenet.

Imens fordeler hans kone, Dorthe Sørensen, møjsommeligt salat rundt i små plastikbeholdere, så de kan blive klar til servering.

For småkedelig spegepølse, semitørt rugbrød og et ærgerligt stykke frugt er ikke længere en fast del af frokosten, når flere af Langeskov Skoles elever på afd. Pilen og afd. Bakken kaldes til spisefrikvarter.

Da eleverne begyndte i skole igen efter efterårsferien, var Bo og Dorthe Sørensen, der er værter i Rønninge Forsamlingshus, nemlig klar til at give de gammeldags madpakker et modspil.

Nu kan eleverne få sandwich, salater, gnavegrønt og snacks, som bliver leveret på skolen hver dag klokken 11. Det kræver blot, at maden er forudbestilt senest klokken 7.30 på Skolemad.nu, som Rønninge Forsamlingshus leverer madpakker igennem.

Skolemad.nu er en virksomhed i Herning, som har mange lokale leverandører.

- Det er Skolemad.nu, der står for det administrative. Her skal man bare oprette sig som bruger, og så går det hele gennem dem, så der er ikke penge mellem os og eleverne, fortæller Dorthe Sørensen.

Dorte Sørensen var indtil 1. august i år pedel på Syddansk Universitet. Nu satser hun lidt mere på arbejdet i Rønninge Forsamlingshus. Foto: Mette Louise Fasdal

Slut med fast arbejde

På denne regnvåde efterårstirsdag i november er der bestilt 53 madpakker. Tirsdag er ikke nogen stor madpakkedag for forsamlingshuset. Det er fredag derimod.

- Jeg tror, at det har noget at gøre med, at der er køleskabene ved at være tomme, og så det er lettere at købe madpakkerne end at skulle til ud og handle igen inden weekenden, siger Dorthe Sørensen og fortæller, at hun den forgangne fredag havde 158 bestillinger, og hun var alene om arbejdet.

I gennemsnit leverer Rønninge Forsamlingshus dagligt 110 madpakker.

Mens hun sagde sit arbejde som pedel ved Syddansk Universitet op 1. august i år for at satse noget mere på Rønninge Forsamlingshus, som hun og Bo Sørensen overtog værtskabet af sidste år, arbejder hendes mand fortsat toholdsskift ved Plus Pack A/S i Odense. Det betyder, at det kun er hver anden uge, at han har mulighed for at give en hånd med i køkkenet om formiddagen. Derfor må hun bevare det kølige overblik, når hun er alene.

Og lige nu er der nok af arbejde til at fylde dagen ud. For når madpakkerne er leveret, begynder arbejdet med at forberede næste dags produktion.

Der skal handles, og så sætter både Bo og Dorthe Sørensen også en ære i, at alt så vidt muligt er lavet fra bunden. Derfor skal der også snittes grønt og ordnes stege til sandwich og salater.

Rønninge Forsamlingshus har fået forespørgsler fra andre skoler, der også gerne vil have leveret skolemad, og derfor er det ikke usandsynligt, at der i fremtiden vil blive kørt madpakker til andre skoler i nærområdet.

Snart vil Langeskov Skoles elever også blive tilbudt kyllingelår. Foto: Mette Louise Fasdal
Er kyllingelårene gennemstegt? Temperaturen tjekkes lige. Foto: Mette Louise Fasdal
På menuen hver dag er der også pølsebrød til dem, der kunne have lyst til at bestille det. Foto: Mette Louise Fasdal
Hver dag kan eleverne på Langeskov Skole bestille forskellige slags salater. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Colins firma er gået konkurs: Bag gemmer sig et forlist aktie-eventyr og en omstridt erhvervsmand med over 620 konkurser bag sig

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Odense

Mor til femårig har meldt børnehjem i Odense til politiet - for kidnapning

Odense For abonnenter

Har du også undret dig? Så længe går der, før skinnerne skal rives op og skiftes ud

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: Havnedirektør forventer investeringer for mange hundreder millioner

Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Faaborg-Midtfyn

Forslag om offentlige stier på private marker vækker vrede: - Om de så tilbød mig fem millioner, ville svaret være nej

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Annonce