x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nu er planen på plads: Disse patienter vil OUH sende til Faaborg-Midtfyn

Aflastningsinstitutionen Lunden i Årslev blev i sidste uge indrettet til nødhospital. OUH har endnu ikke noget bud på, hvornår de første patienter kan blive sendt ud til kommunerne. Arkivfoto: René Johansen
Hvis sygehusvæsenet kommer under stort pres, vil Odense Universitetshospital sende tre patientgrupper til Faaborg-Midtfyn. Det er opgaver, som kommunen kender i forvejen, fortæller en tryg velfærdsdirektør.

Faaborg-Midtfyn: Terminalt syge, patienter med drop og patienter, som er svækket efter at have overkommet coronavirussen, er de tre typer patienter, som Faaborg-Midtfyn – og andre kommuner – kan komme til at overtage fra Odense Universitetshospital.

Det fortæller velfærdsdirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune Siggi Kristoffersen.

- Man ryger på hospitalet som normalt, når man har brug for det. Men hvis hospitalerne bliver pressede, kan man som patient måske komme ud til kommunerne lidt tidligere, forklarer velfærdsdirektøren.

OUH præsenterede nødplanen for de fynske kommuner tirsdag eftermiddag, og det er en plan, som Siggi Kristoffersen er helt tryg ved.

- Det er nogle opgaver, vi kender i forvejen, og som er relativt ukomplicerede. Man kan sige, det er hjemmepleje- og sygepleje-opgaver, men ikke læge-opgaver, siger han og forklarer, at de to første patientgrupper er et led i at aflaste OUH på tværs af de almindelige afdelinger.

Annonce

Ingen smittefare

De terminale patienter, som kommunen måske skal overtage, er ikke syge af coronavirussen, men af andre sygdomme. Den anden gruppe er patienter med drop, som enten får antibiotika eller bare væske, hvis de er dehydrerede.

- Den tredje gruppe er corona-patienter, som er ovre deres symptomer, men som stadig er for svækkede til at komme hjem. Normalt ville hospitalet beholde dem, indtil de er helt klar til at komme hjem. Men nu kan det være, at de skal være nogle døgn hos os, inden vi sender dem hjem i eget hjem, siger Siggi Kristoffersen.

Han understreger, at smittefaren er ovre, når Faaborg-Midtfyn modtager disse patienter, idet OUH har haft patienterne i 48 timer, efter symptomerne er forsvundet.

Faaborg-Midtfyn Kommune oprettede i slutningen af sidste uge et minihospital på aflastningsinstitutionen Lunden i Årslev. Her er der 16 sengepladser, som er tiltænkt netop de patienter, som OUH vil sende ud. Alle senge er dog endnu tomme – og kan være det i et stykke tid endnu.

- Beskeden lyder, at OUH endnu ikke er presset, og derfor bliver vores opgaver også skudt længere ud i fremtiden, siger Siggi Kristoffersen og kalder det et godt tegn, at der endnu ikke er sat en dato.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce