Annonce
Middelfart

Nu er han også børnenes entreprenør

Murermester Ivan Sejersen foran den nyopførte bygning til Ø-kvarterets fritidsklub ved lillebæltskolen, hvor han har været totalentrepernør.

RUNDT: Murermester og entreprenør Ivan Sejersen fylder 60 år

MIDDELFART: Murermester og entreprenør Ivan Sejersen, Middelfart, fylder 60 år lørdag den 23. juni.

Han er født i Middelfart, hvor hans far Søren Sejersen var også murermester fra 1946 til sin død i 1973. Ivan Sejersen stod i lære hos faderen og overtog i 1973.

- Firmaet er grundlagt i 1916 af murermester Peter Poulsen, og vi har stadigvæk kunder fra den tid. Blandt andet har vi været fast murer på psykiatrisk afdeling gennem alle årene - også nu, hvor der er kommet flere forskellige ejere af bygningerne, fortæller Ivan Sejersen.

Garanti

idst var der opgaver for firmaet Uhrenholt. På somatisk afdeling har der gennem de sidste 30 år løbende været opgaver med vedligeholdelse.

Hans firma har gennem årene også bygget talrige parcelhuse og boligforeningsbyggerier. Det har altid været skræddersyede huse udenfor typehus-konkurrencen.

- Vi er med i den såkaldte BYG-garantiordning, der sikrer, at ingen klagesag er for lille, enhver bygherre kan starte en ankenævnssag, fortæller Ivan Sejersen, der er syns- og skønsmand i Odense, på Sydfyn og på Koldingegnen.

For lidt praktik

-Kvalitet er stadig i højsædedt inden for dansk byggeri generelt set, men som syns- og skønsmand kommer man undertiden ud for uheldige ting, udført af især de unge, nystartede håndværksmestre, siger Sejersen.

-Mængden af sager er tiltagende. Det skyldes, at kvalitetsniveauet daler, fordi de unge mennesker ofte får for lidt praktisk erfaring i deres læretid. Imin tid stod man fire år i lære fra kl. 7-17 og gik på teknisk skole om aftenen.

- I dag går de unge på teknisk dagskole i fire gange tre måneder inden for deres læretid. De opnår en teoretisk viden, som vi ikke kan give dem på arbejdspladsen, men de mangler praktisk erfaring, siger Ivan Sejersen.

Mindre besværligt

Han priser sig i øvrigt lykkelig for, at nye byggemetoder har gjort det mindre besværligt og væsentligt billigere at bygge i dag end tidligere.

- Men byggematerialerne i Danmark er stadig dyre, og dertil kommer de høje lønninger og store sociale omkostninger, der er med til at fordyre byggeriet, siger Ivan Sejersen.

Ivan Sejersen er formand for Middelfart Murermesterforening og formand for den vestfynske lokalafdeling af BYG, en sammenslutning af arbejdsgiverforeningerne i bygge- og anlægssektoren. Her blev han i foråret valgt som regionsformand for region Fyn og fik samtidig sæde i BYG's hovedbestyrelse på landsplan.

Han har desuden siddet i 12 år i Middelfart Sparekasses bestyrelse og siden 1984 i Nykredits lokalråd.

Fødselsdagen markeres med en reception i Odd Fellow-logen på fredag.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Voldsomt forurenet fabriksgrund uden ejere undrer René: - Jeg tænker, at det ikke kan passe, at det skal overses det her

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Årets bedste - Odense-restaurant vinder igen: Ingen gør det bedre end Michelle og Jakob

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Kerteminde

Efter 25 år blev Martin fyret på avisen: Nu nyder han solopgangene fra sit nye rullende kontor

Erhverv

Efter lang forsinkelse: Fynsk fibernet bliver langsomt åbnet for konkurrenter

Erhverv

266 rækkehuse på vej ved eventyrdigters store skov: - Det går rimelig tjept

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Assens For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Assens

Hvem skal passe farmor

Plejehjem fik nok af konflikter med pårørende: Nu smitter det gode samarbejde af på alt andet - også sygefraværet

Tyskland

Live: Tysk valgresultat skaber glæde hos både S og V i Danmark

Erhverv

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Odense For abonnenter

Undgik konkurs med fiktive flytninger: Entreprenør-ægtepar mødt med stort millionkrav

Fyn

Skoledag uden skideballer: Fyn kan muligvis også få skoler uden skældud til eleverne

Annonce