Annonce
112

Nu er han dømt: Fuld kaptajn styrede fragtskib direkte mod Langelands kyst

Da skibet var kommet fri efter grundstødningen, lå det for anker ud for kysten ved Langeland. Foto: Martin Ramsgaard.
En russisk kaptajn har fået en bøde på 20.000 kroner og er idømt et års frakendelse af retten til at føre skib efter en grundstødning i februar. Data viser, at skibet styrede direkte mod kysten.

Langeland: En russisk kaptajn har mistet retten til at føre et skib i et år, efter han i slutningen af februar stødte på grund med et 85 meter langt fragtskib ud for kysten cirka ved Illebølle på Langeland.

Kaptajnen er blevet idømt en bøde på 20.000 kroner og har altså heller ikke lov til at stille sig bag roret på et skib i et år. Det oplyser Fyns Anklagere på Twitter.

Kaptajnen, som fik målt en alkoholpromille på 1,72, havde sejlet skibet Ems Carrier fra havnen ved Lindø torsdag eftermiddag 21. februar. Det havde ifølge Marinetraffic kurs mod Liepaja i Letland, da det stødte på grund klokken 21.36.

Politiet tog ud til skibet, da forsvarets Maritime Assistance Service mistænkte kaptajnen for at være beruset.

- Det viste sig at holde stik: På skibet fandt vi en 49-årig russisk kaptajn, som blev anholdt og sigtet for overtrædelse af søloven, fortalte vagtchef hos Fyns Politi Lars Thede.

Data for skibets kurs viser, at det styrede direkte mod kysten, da det gik på grund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce