Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nu er Faaborg Kirke udelukket: Hvor synes du, Jim Lyngvilds kirkekunst bør hænge?

Jim Lyngvilds syv gigantiske billeder hænger lige nu i Faaborg Kirke. Til september tages de ned. Det er endnu udvist, hvad der skal ske med dem. Du kan komme med dit bud her i artiklen. Arkivoto: Michael Bager
Mandag aften sagde menighedsrådet i Faaborg nej tak til at overtage ejerskabet til Jim Lyngvilds store bibelske fotostater. Nu er spørgsmålet, hvad der skal ske med billederne. Du kan komme med dit bud i denne artikel - og så vil avisen måske tage dit bud med videre til Lyngvild.

Faaborg: Hvad skal der blive af Jim Lyngvilds omdiskuterede kirkekunst?

Det er spørgsmålet, som står tilbage, efter menighedsrådet i Faaborg mandag aften takkede nej til at overtage ejerskabet af de store bibelske billeder - og dermed også til at lade dem udstille i Faaborg Kirke, når kirken står færdigrenoveret om knap halvandet år.

Men hvor mener du, at billederne bør udstilles - nu hvor Faaborg Kirke altså ikke længere er en mulighed?

Annonce

Du kan komme med dit forslag lige her - og så kan det være, avisen tager dit bud med videre til Jim Lyngvild senere på ugen.

Billederne måler 4,5 x 3 meter, og i alt syv er i øjeblikket udstillet i Faaborg Kirke. Motiverne er bibelske og billedliggør blandt andet "Moses og guldkalven", "Daniel i løvekulen", "Horen stenes" og "Jesus på korset". Billederne rummer også nutidige elementer; blandt andet en iphone, et lesbisk par og Faaborgs egen menighedsrådsformand.


Det var sagt i et øjebliks kådhed. Det ville være ganske blasfemisk at afbrænde Jesus, selvom mange er blevet brændt i hans navn i middelalderen.

Jim Lyngvild


Jim Lyngvild har tidligere "truet" med at brænde billederne af på Svelmø, hvis ikke de skulle hænge i Faaborg Kirke. Det kommer dog ikke til at ske, lod Jim Lyngvild forstå efter mandagens afgørelse.

- Det var sagt i et øjebliks kådhed. Det ville være ganske blasfemisk at afbrænde Jesus, selvom mange er blevet brændt i hans navn i middelalderen. Jeg er sikker på, at de her billeder får det liv, de skal have. Jeg tror faktisk på, at ting sker af en årsag. Der må være en mening med, at det er blevet stemt ned i dag, sagde han mandag aften.

Se billederne her

Foto: Jim Lyngvild
Foto: Jim Lyngvild
Foto: Jim Lyngvild
Foto: Jim Lyngvild
Foto: Jim Lyngvild
Foto: Jim Lyngvild
Foto: Jim Lyngvild
Foto: Jim Lyngvild
Foto: Jim Lyngvild
Foto: Jim Lyngvild
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce