Annonce
Middelfart

Nu er det officielt: Åhaven i Harndrup er åbnet

Projekt Vandværket har endelig mødt sin ende. Det rekreative område i Harndrup er nemlig åbnet - og nu hedder det endda Åhaven. Foto: Kim Juul
Den gamle vandværksgrund i Harndrup er gennemgået en vild transformation fra en tilgroet grund til et rekreativt forsamlingssted med aktiviteter til alle. Området er åbnet søndag den 25. oktober.
Annonce

Harndrup: Projekt Vandværket i Harndrup har været længe undervejs. Og endelig står det rekreative område færdigt og klar til fri benyttelse. Nu hedder området dog ikke Vandværksgrunden længere - men er officielt døbt Åhaven.

Dog må spændte folk fra Harndrup og omegn vente på en officiel åbning af området. De nuværende corona-restriktioner - samt det dårlige vejr det kommende stykke tid - har forhindret projektets tovholdere, kaldet Transportgruppen, i at stable en officiel åbning og indvielse af projektet på benene i 2020. Til gengæld kan man allerede sætte kryds i kalenderen den 25. april 2021 - denne dato er nemlig afsat til en officiel fysisk indvielse og fejring af området.

Annonce

Et sted for alle

Det rekreative forsamlingsområde kommer til at indeholde en række aktiviteter, som kan tiltale alle aldersgrupper i Harndrup. På området er der nemlig crossfit-muligheder, træningsspots med gummiunderlag, siddesteder og madpakkehus.

- Alle skal kunne lægge vejen forbi Åhaven. Alle fra skoleklasser på tur, unge som hænger ud, motionister, cyklister eller bare folk, som gerne vil gå sig en tur og nyde området ved Harndrup Å, fortæller Kim Juul.

Vandværket/Åhaven

En gruppe af frivillige kaldet Transportgruppen har ændret en tilgroet grund i Harndrup med tanke om at skabe et rekreativt forsamlingssted lige ned til Harndrup Å.

Forsamlingsstedet er et område, som alle må bruge. Der er aktiviteter, som passer til forskellige aldersgrupper. Færdsel i Åhaven er på eget ansvar.

Og området er faktisk allerede taget i brug. Transportgruppen har nemlig bemærket en del unge benytte området respektfuldt. Det fylder dem med glæde og stolthed.

- Det viser jo bare, at der har været behov for et offentligt fælles område. Et område som alle kan få glæde af, fortæller Gitte Andreasen, som også er en del af Transportgruppen.

Derudover håber Transportgruppen også på, at det grønne område bliver til et årligt arrangement fyldt med sjov og sociale aktiviteter.

Annonce

Sløret løftes

For at sige tak for al den støtte og opbakning, Transportgruppen har fået fra sponsorerne, har gruppen trukket lod mellem de sponsorer, der har doneret 1000 kroner eller mere. Vinderen af lodtrækningen, Arne Blomstrøm fra Home, har vundet en flot købmandskurv fra den lokale brugs.

Gruppen bag Åhaven

Gruppen bag Åhaven kalder sig for Transportgruppen og består af Kim Juul, Julie Schou Christiansen, Lars Hvid, Jette Rasmussen, Gitte Andreasen og Heidi Damkjær.

Gruppen har arbejdet på at forvandle den gamle vandværksgrund til Åhaven i flere år.

Har man spørgsmål omkring Åhaven, kan medlemmerne af Transportgruppen kontaktes på Facebook. 

Men Transportgruppen glemmer heller ikke de lokale i Harndrup, som har doneret mindre beløb. De har deres navne sat på et skilt, når åbningen af Åhaven fejres i april næste år.

- Der har været en enorm lokal opbakning. Så selvfølgelig skal de også huskes, fortæller Julie Christiansen, medlem af Transportgruppen.

Der har dog også været en anden konkurrence på spil: nemlig hvad det rekreative område skulle hedde. Der har været mange gode forslag, men vindernavnet blev altså Åhaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce