Annonce
Badminton

Nu er det en benskade: Flere problemer for Viktor Axelsen

Først var det astma, der lagde Viktor Axelsen ned. Nu er det en skade i det ene ben. Foto: Andrew Boyers/Ritzau Scanpix
En benskade holder den fynske eks-verdensmester i herresingle ude af to store turneringer i Østen. Hans deltagelse i VM til august kan derfor også være på vippen.

Badminton: Viktor Axelsen er uheldig for øjeblikket.

I forsommeren var den tidligere verdensmester så hårdt plaget af astma som følge af græspollenallergi, at han flygtede til pollen-venligere himmelstrøg i Dubai.

Men nu er Axelsen ramt af nye problemer, idet han kæmper med en skade i sit ene ben. Skaden betyder, at han har meldt afbud til Super 1000-turneringen Indonesia Open, som begynder i næste uge, og Super 750-turneringen Japan Open ugen efter.

Det skriver den fynske herresinglespiller selv i et opslag på sin Instagram-profil.

I opslaget erkender han også, at han ikke kan sige noget om, hvornår han er klar til at spille turneringsbadminton igen.

- Efter at være blevet tilset af flere specialister er jeg blevet rådet til ikke at deltage i turneringer i øjeblikket. Jeg var lige kommet mig over astmaproblemerne, som holdt mig væk fra European Games, og jeg var ekstrem motiveret for at komme tilbage på banen. Specielt i Jakarta og Tokyo, skriver Viktor Axelsen på Instagram, og han fortsætter:

- Jeg er enormt skuffet og ved på nuværende tidspunkt ikke, hvor lang tid jeg er ude. Men tag det roligt, jeg vil gøre alt for at komme tilbage så hurtigt som muligt. Bedre og stærkere end tidligere.

Der er VM i Basel, Schweiz, allerede til august, og det er altså pt. uvist, om Viktor Axelsen når at blive klar til et af sæsonens absolutte højdepunkter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce