Annonce
Badminton

Nu er det en benskade: Flere problemer for Viktor Axelsen

Først var det astma, der lagde Viktor Axelsen ned. Nu er det en skade i det ene ben. Foto: Andrew Boyers/Ritzau Scanpix
En benskade holder den fynske eks-verdensmester i herresingle ude af to store turneringer i Østen. Hans deltagelse i VM til august kan derfor også være på vippen.

Badminton: Viktor Axelsen er uheldig for øjeblikket.

I forsommeren var den tidligere verdensmester så hårdt plaget af astma som følge af græspollenallergi, at han flygtede til pollen-venligere himmelstrøg i Dubai.

Men nu er Axelsen ramt af nye problemer, idet han kæmper med en skade i sit ene ben. Skaden betyder, at han har meldt afbud til Super 1000-turneringen Indonesia Open, som begynder i næste uge, og Super 750-turneringen Japan Open ugen efter.

Det skriver den fynske herresinglespiller selv i et opslag på sin Instagram-profil.

I opslaget erkender han også, at han ikke kan sige noget om, hvornår han er klar til at spille turneringsbadminton igen.

- Efter at være blevet tilset af flere specialister er jeg blevet rådet til ikke at deltage i turneringer i øjeblikket. Jeg var lige kommet mig over astmaproblemerne, som holdt mig væk fra European Games, og jeg var ekstrem motiveret for at komme tilbage på banen. Specielt i Jakarta og Tokyo, skriver Viktor Axelsen på Instagram, og han fortsætter:

- Jeg er enormt skuffet og ved på nuværende tidspunkt ikke, hvor lang tid jeg er ude. Men tag det roligt, jeg vil gøre alt for at komme tilbage så hurtigt som muligt. Bedre og stærkere end tidligere.

Der er VM i Basel, Schweiz, allerede til august, og det er altså pt. uvist, om Viktor Axelsen når at blive klar til et af sæsonens absolutte højdepunkter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce