Annonce
Kerteminde

Nu er den gal igen: Flere plakater af folketingskandidater hænger for lavt i lygtepælene

Medlemmer af Venstre har haft problemer med plakatophængningen i de lave lygtepæle i blandt andet Strandgade. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Der var problemer med at overholde reglerne, da plakater med EP-kandidater blev hængt op i Kerteminde, og nu er flere af plakaterne med kandidater til folketingsvalget også blevet hængt for lavt op i Kertemindes lygtepæle.

Nordøstfyn: I sidste uge kunne Fyens Stiftstidende fortælle, at flere valgplakater med kandidater til EU-parlamentet var blevet hængt ulovligt op både i Langegade, på Hindsholmvej og ved Langebro.

Flere af plakaterne hang for lavt, og det fik blandt andet SF i Kertemindes formand til at love, at han personligt ville komme og fjerne ulovligt ophængte plakater inden for otte timer.

Lørdag blev der givet grønt lys til, at folketingskandidaternes plakater også kunne blive hængt op i lygtepælene. Men her er det altså heller ikke lykkedes de lokale partisoldater at overholde alle regler for, hvordan plakaterne må hænge.

I området omkring Renæssancehavnen er det dog primært Venstre, der har haft problemer med plakaternes højde. I Strandgade hænger kandidaten Mark Grossmann eksempelvis mindre end 2,3 meter over fortovet og 0,5 meter væk fra vejen.

Det samme gælder en plakat af Marlene Ambo-Rasmussen ikke langt derfra. Plakaten når ud over fortovet og hænger derfor ikke højt nok.

Annonce

Ikke lokale plakater

Reglerne er ifølge Vejdirektoratet, at plakater skal befinde sig en halv meter væk fra vejen og 0,3 meter væk fra cykelstien. Der skal samtidig være 2,3 meter ned til fortovet, hvis plakaterne hænger hen over det.

Ifølge Ole Holst, der er formand for Venstre i Kerteminde Kommune, er det ikke lokale frivillige, der har hængt plakaterne op. Medlemmerne af Venstre i Kerteminde har således kun koncentreret sig om at markedsføre kandidaten Bo Libergren.

- Jeg har lagt mærke til, at der er nogle kandidater, der hænger meget lavt. Så jeg var faktisk på vej ud for at fotografere det og sende det til de plakatansvarlige, fortæller Ole Holst.

Han har også set lavthængende Mark Grossmann-plakater andre steder i byen og vil nu bede om, at de bliver hængt rigtigt op.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce