Annonce
Nyborg

Nu bygger de på Strandhøjen

Sådan forestiller arkitekterne fra Harrebek Arkitekter A/S sig det første bebyggede område på Strandhøjen. Boligerne ligger lige ud til den store, centrale plæne ned mod vandet.
Ejerne af Strandhøjen tager første spadestik i Nyborgs nye bydel senere på måneden. Første etape gælder ni huse med 47 lejligheder.
Annonce

Nyborg: Efter måneder med nedbrydning af de gamle institutionsbyggerier på Strandvænget i det nordlige Nyborg, begynder det nu at gå den anden vej: Ejeren af området, Strandhøjen A/S, har sendt invitationer ud til første spadestik på det første byggeri i Nyborgs nye bydel.

Spadestikket tages onsdag den 20. november klokken 14, og dermed er udviklingen af det nye boligområde for alvor skudt i gang.

Det er Strandhøjen A/S, der selv står bag byggeriet, som omfatter ni store huse med tilsammen 47 lejligheder - alle med udsigt over de store grønne områder ned mod Storebæltskysten. Husene placeres langs en vej, der løber vinkelret på Storebæltskysten.

- Vi er allerede så småt gået i gang med forberedelserne til byggeriet, siger René Søgaard Larsen, der er direktør i Strandhøjen A/S.

Han forventer, at de første beboere vil indtage lejlighederne om et års tid.

Strandvænget

"Strandhøjen" bliver et blandet boligbyggeri bestående af villaer og etagebyggeri.

Der kan bygges op til 26.000 kvadratmeter boliger i området, hvor den store institution for udviklingshæmmede, Strandvænget, engang lå.
I et område ud til Skaboeshusevej kan der bygges i op til fem etager og 17 meters højde.
Der skal også, når "Strandhøjen" er fuldt udbygget, være offentlig adgang til den meget populære park i det naturskønne område.
Beplantning og lignende skal i den sydlige del af parken "holdes således, at det samlede indtryk af parken forbliver uændret".
I den nordlige del af parken kan en stor del af området ryddes for træer og buske.
Det er konsortiet Strandhøjen A/S, der står bag boligbyggeriet "Strandhøjen".
Løbende information på: strandhojen.dk

Annonce

Snart klar til villaer

Det bliver det fynske firma 5E Byg, der skal opføre boligerne - byggefirmaet er medejer af Strandhøjen A/S og var det firma, der oprindelig blev præsenteret som køber af den store grund, der i over 40 år husede en kæmpe centralinstitution for udviklingshæmmede.

Stregerne til det første byggeri er tegnet af det lokale firma Harrebek. Der bliver tale om ejerlejligheder, som sættes til salg i december eller januar hos ejendomsmæglerkæden Home.

Strandvænget kommer til at rumme et sted mellem 200 og 300 boliger, så det aktuelle byggeri er altså blot en forsigtig start.

Det næste etape, der bliver sat i gang, er området helt mod nord, hvor der skal bygges store villaer.

- Vi er klar med den endelige udstykningsplan for det område, men har ikke solgt nogen grunde endnu. Der har været interesse for fra flere mulige købere, siger René Søgaard Larsen, som selv kan blive en af de første indbyggere på Strandhøjen.

Han har nemlig tænkt sig at flytte familien fra Tårup til en nybygget villa her.

Annonce

Fem etager

En anden del af projektet på Strandhøjen bliver en fem etager høj og omkring 100 meter lang blok parallelt med Skaboeshusevej - cirka der, hvor Strandvængets høje administrationsbygning lå tidligere.

Den del af byggeplanerne mødte stor modstand fra folk i villakvarteret Skovparken på den anden side af Skaboeshusevej, men et flertal i byrådet - Socialdemokratiet og Venstre - holdt fast i en lokalplan med muligheder for byggeri i fem etager.

Selv om området ved Strandhøjen længe har været præget af store nedbrydningsmaskiner, bliver enkelte af de gamle, kraftfulde betonbygninger fra institutionens tid stående. Det gælder det kommende fælleshus, som Strandvænget brugte til blandt andet festsal og café.

Og under en del af de ni huse, der nu skal bygges, ligger en kælder, som også bevares og genbruges.

- Der er et stort terrænspring, hvor de ni huse skal bygges, og dem, der opføres på det høje niveau, kommer til at ligge oven på de gamle kældre, siger René Søgaard Larsen.

Arbejdet med at bryde de gamle bygninger ned er næsten færdigt, og det sidste beton skulle være knust først i december, oplyser direktøren.

Store maskiner og bunker af knust beton har længe præget billedet på Strandhøjen. Nu går det snart den anden vej, når byggerierne af nye boliger går i gang. De første ni huse med tilsammen 47 lejligheder kommer i øvrigt til at ligge ned langs træerne midt i billedet. Fem nord for og fire syd for en ny lille vej, der går vinkelret på stranden. Foto: Kasper Riggelsen.
To af de centrale figurer i omdannelsen af Strandvænget til Strandhøjen. Morten Vibæk fra 5E Byg og Rene Søgaard Larsen, der er direktør i Strandhøjen A/S. Foto: Michael Bager Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce