Annonce
Odense

Nu blusser kødkrigen op: Ilden breder sig og åbner i Odense onsdag

Med plads til 345 bliver det Restaurant Ildens største restaurant. Designet er ejerne Brian Risby Knudsen (tv) og Frantz Weidemann yderst tilfreds med. Foto: Nils Svalebøg
Onsdag åbner Restaurant Ilden i Odense. Det er første gang, at ejerne udbreder deres koncept uden for Sjællands grænser.

Onsdag finder den længe ventede åbning af Restaurant Ilden i Odense sted. Dermed er der udsigt til en skarp konkurrence om Odenses kødglade kunder, idet Ildens koncept minder ganske meget om det, som Restaurant Flammen har haft succes med mange steder i landet

Ildens åbningen i Odense var i første omgang planlagt til at åbne i sommer. Men restaureringen af den gamle Danske Bank-filial, som Ilden rykkede ind i, viste sig at trække noget længere ud.

I ugen op til åbningen er der blevet arbejdet i døgndrift for at få det hele til at fungere, lyder det fra de to ejere af Restaurant Ilden - Brian Risby Knudsen og Frantz Weidemann:

- Vi er meget stolt over resultatet. Det er klart den flotteste restaurant, vi har bygget til dato, siger Brian Risby Knudsen, mens håndværkerne går og finpudser de sidste ting inden åbningen.

Det er også ejernes største restaurant til dato. På omkring 900 kvadratmeter, bliver der 345 pladser inden i restauranten samt en opvarmet gårdhave med plads til 60. Det er omkring 30 til 40 pladser mere end deres andre tre restauranter i København, Roskilde og Næstved. Dog skal man ikke frygte at gnide skuldre med hinanden, lyder det fra herrerne:

- Man kommer ikke til at sidde som sild i en tønde. Vi kunne have plads til 100 flere mennesker, men det har vi ikke ville presse ind. Jeg tror, folk bliver overrasket over at få så meget plads, siger Brian Risby Knudsen.

Annonce

- Vi er meget stolte over resultatet. Det er klart den flotteste restaurant, vi har bygget til dato.

Brian Risby Knudsen, medejer af Restaurant Ilden.

Flytter til Odense

Begge ejere, der til dagligt bor i henholdsvis Køge og Karlslunde, har dedikeret sig fuldt ud til åbningen af deres fjerde Ilden-restaurant. Derfor er de bosat i Odense de næste to måneder for at være med inden over processen.

De har skulle ansætte et nyt mandskab med i alt omkring 35 kokke, tjenere og opvaskere. Nogle af dem har de endda været heldige at få med fra deres afdeling i Roskilde, så restauranten åbner uden alt for meget slinger i valsen.

Indretningen, som de allermest stolte af, er rustik og hyggelig og med forkromede gamle vandrør og møllehjul som lamper. Belægningen på vægge og paneler kommer blandt andet fra gamle skurvogne og broer, som er blevet hugget op og genbrugt.

Brian Risby Knudsen og Frantz Weidemann har store forventninger til restauranten, og allerede inden åbningen har de en god fornemmelse af populariteten:

- Det, at folk allerede har booket til julefrokoster i november og december, giver en god følelse og noget tryghed for os.

Brian Risby Knudsen og Frantz Weidemann kunne også fyre op med en lille ild til glæde for fotografen. Foto: Nils Svalebøg
Tyrer som denne finder man i alle fire restauranter. Den er også Restaurant Ildens logo. Foto: Nils Svalebøg
Onsdag åbner Restaurant Ilden i Danske Banks gamle lokaler i Odense med plads til 345 personer. Foto: Nils Svalebøg
Onsdag åbner Restaurant Ilden i Danske Banks gamle lokaler i Odense med plads til 345 personer. Foto: Nils Svalebøg
Onsdag åbner Restaurant Ilden i Danske Banks gamle lokaler i Odense med plads til 345 personer. Foto: Nils Svalebøg
Onsdag åbner Restaurant Ilden i Danske Banks gamle lokaler i Odense med plads til 345 personer. Foto: Nils Svalebøg
Onsdag åbner Restaurant Ilden i Danske Banks gamle lokaler i Odense med plads til 345 personer. Foto: Nils Svalebøg
Onsdag åbner Restaurant Ilden i Danske Banks gamle lokaler i Odense med plads til 345 personer. Foto: Nils Svalebøg
Onsdag åbner Restaurant Ilden i Danske Banks gamle lokaler i Odense med plads til 345 personer. Foto: Nils Svalebøg
Onsdag åbner Restaurant Ilden i Danske Banks gamle lokaler i Odense med plads til 345 personer. Foto: Nils Svalebøg
Onsdag åbner Restaurant Ilden i Danske Banks gamle lokaler i Odense med plads til 345 personer. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce