Annonce
Nyborg

Nu bliver det vildt: Vær med til at lave en kæmpe Tour-cykel ud af mælkekartoner

Nyborg Kommune har stillet engen ved Nyborg Private Realskole til rådighed for det ambitiøse projekt. Foto: Peter Krogh Frausing
Alle - private, børnehaver, skoler m.m. - er inviteret til at deltage, når vi sammen sætter Nyborg på landkortet i forbindelse med Tour de France den 2. juli.

Nyborg: Det bliver kæmpe stort, når Tour de France-feltet kommer til Nyborg den 2. juli.

Det samme kan - forhåbentlig - siges om det færdige resultat af mange nyborgenseres fælles anstrengelser på engen ved Nyborg Private Realskole.

Her har Fyens Stiftstidende og Lokalavisen Nyborg taget initiativ til at lave en gigantisk Tour de France-racercykel ud af noget så hverdagsagtigt som tomme mælkekartoner, der er malet gule.

Annonce

Forhåbentlig går billederne af "kunstværket" verden rundt, når TV-fotograferne svæver hen over målbyen i en helikopter. Men frem for alt handler det om at skabe noget. Sammen.

Derfor er alle - private, børnehaver, skoler m.m. - inviteret til at deltage i løjerne. Så begynd gerne allerede nu med at gemme mælkekartonerne efter brug.

De skal males gule, men for at spare på malingen kan man nøjes med den ene langside, nemlig den side, der skal vende opad.

Vi har sørget for malingen i den helt rigtige gule farve, der kan afhentes hos farvehandleren Flügger i Adelgade fra og med slutningen af næste uge.

Spar Nord i Nyborg har indtil videre sponsoreret 5000 kroner til projektet, så malingen er gratis, så længe pengene rækker. Private kan med fordel vælge små bøtter, mens institutioner og lignende skal overveje at gå en størrelse op.

Vi har også sørget for, at du løbende kan aflevere de færdigmalede mælkekartoner, der skal samles i gennemsigtige plastiksække.

Nyborg Private Realskole har således stillet et areal til rådighed ved skolen, mens Nyborg Forsyning og Service har givet tilsagn om, at man vil opstille en eller flere containere, hvor der vil være adgang i skolens åbningstid i ugerne 24 og 25.

Den 26. juni klokken 12.30 og cirka to timer frem håber vi på at se så mange som muligt, når det store puslespil skal lægges på engen.

Det bliver den lokale kunstner Christa Skøtt, som skal udtænke en plan for, hvordan man omsætter de mange mælkekartoner til et billede af en gul cykel.

Hun vil også være til stede, når Fyens Stiftstidende torsdag den 19. maj klokken 19 inviterer til læsermøde, hvor man kan høre meget mere om tankerne bag det ambitiøse projekt. Det foregår - naturligvis - også på engen ved privatskolen.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Kæmpelager af tyvekoster fundet i landsby: Brødre tiltalt for så mange forhold, at anklageren var ved at miste pusten

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Henrik gav afslag til flere unge - frygter sygdom for sine 36.000 høns: - Det er ikke en risiko, jeg tør løbe

Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Odense

Politiet fangede brandstiftere på film: Nu er to mænd anholdt

Erhverv For abonnenter

Hummer og hjortekød gav røde tal: Grossist på havnen hårdt ramt af nedlukninger

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Odense For abonnenter

Her er billetprisen for at køre med Odense Letbane - du kan ikke købe billet på stationerne

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Odense

Asbestkaos i Højstrupparken: Udskældt firma er stadig på byggepladsen - elektrikere udsat for asbeststøv trods løfte om sikre arbejdsforhold

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Odense

Lokale projekter: Søg om dette års Borgerne Bestemmer-penge

Annonce