Annonce
Odense

Nu bliver der bedre plads til dem, der løber: Ny rute i årets udgave af Eventyrløbet

Det kan godt være en kamp at komme fremad nogle steder på Eventyrløbets rute. Efter to aflysninger er løbet i år klar med en ny rute, der kan skaffe mere plads. Arkivfoto: Michael Bager
Det blev aflyst i 2020 og 2021, men i år tror Odense Gymnastikforening på, at Eventyrløbet bliver gennemført.

Odense: Eventyrløbet melder sig klar til 2022 efter to års ufrivillig corona-pause. Og i år med en nyhed, der vækker glæde.

Arrangørerne har nemlig lavet en helt ny fem kilometer rute til de deltager, som helst bare vil gå, fortæller løbsleder hos Odense Gymnastikforening (OGF), Michael Nielsen.

- Det har vi gjort af to årsager. For det første kan vi se, at der kommer flere, som helst bare vil gå. Vi arrangerer også DHL-stafetten, og her var der i begyndelsen 80 procent løbere og 20 procent walkere. I dag er det 50-50. Og da Eventyrløbet er noget af en folkefest, ved vi, at mange deltager netop for at gå en tur, siger han.

Annonce

Den anden årsag er, at de mange, der har gået og hygget sig på fem kilometer-ruten, har gjort, at pladsen på ruten til tider kunne være endog meget trang.

- Derfor prøver vi nu at separere dem, der gerne vil løbe, fra dem der bare vil gå. Vi håber, det vil give noget mere plads - og nogle flere løbere, siger Michael Nielsen.

De øvrige ruter til Eventyrløbet er som bekendt 2 og 10 kilometer og strækker sig i området med udgangspunkt i Odense Atletikstadion.

Ny telt-plan

I 2022 kan de virksomheder, der deltager, ikke medbringe egne telte, hvis de gerne vil have en plads, hvor medarbejderne kan mødes før og efter løbet. I stedet skal man bestille den teltplads, man har brug for, hos OGF.

Teltene vil stå klar nogle dage i forvejen, så det er muligt at pynte dem op og sætte sit eget præg på området, fortæller OGF i en pressemeddelelse.

Sværger man til at have eget telt eller pavillon  med, er det stadig muligt på arealet ved cirkuspladsen, dog maksimalt 3 x 3 meter.

Annonce

Medaljer og fest

Som noget nyt vil alle deltagere modtage, hvad arrangørerne kalder en bæredygtig medalje i træ som et minde om dagen, når de kommer i mål.

Som tidligere, kan deltagerne selv printe startnummer og efter anstrengelser uploade deres tid og udskrive et diplom.

OGF lover også en fest for alle de børn, som deltager i løbet. Den foregår i Odense Idrætspark med koncert og mulighed "for at give den gas i gymnastikhallen", skriver arrangørerne.

På området ved siden af stadion vil der hele dagen være DJ, madboder, kaffeboder og koncert med “Kristian og de gule enker”.

Eventyrløbet åbner for tilmelding mandag den 17. januar, og selve løvet afholdes som bekendt Kristi himmelfartsdag, torsdag den 26. maj.

Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af byggeplaner bag Odense Banegård Center: - Useriøs tilgang til Odenses fremtid

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Skimmelsvamp konstateret på skole: Elever er flyttet ud af de ramte lokaler

Nyborg For abonnenter

Ny direktør skal skabe ro efter kaotisk forår på rådhuset: - Jeg tror, man har ledt efter en type som mig

Nyborg

Aldrig sket før: Nu kan du hilse på den berømte Google Street View-bil på Fyn

Assens

Restauranten på havnen gik fint, men: - Det giver ikke mening at genåbne, hvis vi ikke kan finde en kok

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Fyn

Af krigen voksede et nyt venskab: Masha og Sofia vil hellere gå i dansk skole - Her bliver vi ikke skældt ud og skrevet i den sorte bog

Sport For abonnenter

Andreas Alm forsvarede Hans Christian Bernat, men målmands-polemikken kommer på skidt tidspunkt

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Odense

Gør et røverkøb: Bryggeri-gigant er brændt inde med drikkevarer - sælger sodavand og øl til spotpris

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Odense

Ny aftale på plads i Odense: Nyt opholdssted til socialt udsatte for 1,5 mio. kr.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fyn kan blive Danmarks svar på Hollywood: Så meget har FilmFyn boostet det fynske filmmiljø

Kerteminde

Peter gav dem huset: Til efteråret vil Arne og Henning give de unge en fed mulighed

Annonce