Annonce
Odense

Skuddrab på uskyldig: 21-årig drabssigtet mand varetægtsfængslet

Betjente fra Fyns Politi var onsdag morgen til stede i Retten i Odense. Her blev en 21-årig mand, som politiet sigter for drabet på Abdinur Mohamed Ismael den 24. juni 2020 ud for Egeparken i Vollsmose, fremstillet i grundlovsforhør. Efter et flere timer langt retsmøde, blev han varetægtsfængslet. Foto: Michael Bager
En 21-årig mand, som i månedsvis har været centrum for politiets efterforskning i drabet på den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail i sommer, fremstilles onsdag formiddag i grundlovsforhør ved Retten i Odense. En dommer har fængslet den drabssigtede i foreløbig fire uger

Opdateret klokken 11.06 og klokken 15.15

Odense: Efter et flere timer langt retsmøde har en dommer ved retten i Odense varetægtsfængslet den mand, som Fyns Politi har sigtet for drabet på Abdinur Mohamed Ismail.

Efter retsmødet lød det således fra anklageren:

- Anklagemyndigheden ønskede at få dørlukning, fordi der stadig er gerningsmænd med tilknytning til drabet, som er ikke er anholdt til sagen. Nu har vi fået varetægtsfængslet den mand, vi mener begik selve drabet. Dermed har politiet ro til at fortsætte efterforskningen, så kan få vendt hver eneste lille sten og dermed forhåbentlig få anholdt de øvrige gerningsmænd, siger senioranklager Brian Dybdahl

Onsdag formiddag var sikkerheden i top, politiet var på plads indenfor i retsbygningen, og med i tasken havde anklageren en stor del af det bevismateriale, politiet i månedsvis har samlet sammen på en 21-årig drabssigtet mand.

Den 21-årige blev onsdag formiddag klokken 10 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense sigtet for drabet den 24. juni 2020 på den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, som blev et uskyldigt offer i en skudduel mellem to rivaliserende bandegrupperinger.

I forbindelse med grundlovsforhøret erklærede den sigtede sig ikke skyldig i de sigtelser, som er rejst mod ham. Under retsmødet besluttede dommeren i øvrigt at lukke dørene for offentligheden og sende pressen udenfor.

Anklageren anmodede om dørlukning af hensyn til den videre efterforskning. Politiet er fortsat på jagt efter yderligere gerningsmænd i forbindelse med skyderiet.

Den 31-årige mand var i juni sidste år sent om aftenen kommet hjem til Egeparken i Vollsmose, og efter at have parkeret sin bil blev han ramt af skud og dræbt.

Siden har Fyns Politi efterforsket sagen, og i september blev først en 25-årig mand varetægtsfængslet sigtet for forsøg på manddrab. Under efterforskningen har politiet dog ikke været i tvivl om, hvem man skulle lede efter som drabsmanden, og det førte tirsdag til anholdelse af den 21-årige på forældrenes bopæl i et villakvarter i det nordøstlige Odense.

Betjente fra Fyns Politi er onsdag morgen til stede i Retten i Odense. Her bliver en 21-årig mand, som politiet sigter for drabet på Abdinur Mohamed Ismael den 24. juni 2020 ud for Egeparken i Vollsmose, fremstilles i grundlovsforhør. Foto: Michael Bager

Grundlovsforhøret ventes at blive for lukkede døre, fordi der stadig er formodede medgerningsmænd på fri fod, som politiet stadig er i gang med at efterforske. Derfor vil man ikke have, at de kan læse eller se i pressen, hvad den 21-årige har forklaret.

Både den allerede fængslede 25-årige og den drabssigtede 21-årige er i familie med hinanden. De er fætre, og de er begge med i den gruppering, som i offentligheden er kendt som Vollsmosegruppen eller Fraktion A. Bogstavet er forbogstavet i efternavnet på den familie, som i årevis har været i konflikt med en anden kendt familie i Odense, kendt som Korsløkkegruppen, Fraktion D eller NBV for Nyborgvej, og for i sin tid at have etableret bandegrupperingen Black Army.

Betjente fra Fyns Politi er onsdag morgen til stede i Retten i Odense. Her bliver en 21-årig mand, som politiet sigter for drabet på Abdinur Mohamed Ismael den 24. juni 2020 ud for Egeparken i Vollsmose, fremstilles i grundlovsforhør. Foto: Michael Bager

Det var under et skudopgør mellem de to grupperinger, at Abdinur Mohamed Ismail kom i skudlinjen og blev dræbt, og ved samme episode blev lederen af Vollsmosegruppen, en 31-årig mand, også ramt af to skud i maven. Han overlevede. Også han er i familie med den 25-årige og 21-årige.

Den 21-årige er ud over drabet også sigtet for narkohandel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Annonce