Annonce
Nordfyn

Nu begynder skolen at rulle i Hårslev

0.-2. klassetrin på skolen i Hårslev bliver smeltet sammen til én stor klasse efter sommerferien. Den rullende skolestart bliver dog først implmenteret året efter, fortæller skoleleder Wilhelm Hallum. Foto: Peter Leth-Larsen

Særslev-Hårslev-Skolen er hoppet i arbejdstøjet. Den har fået grønt lys til at indføre rullende skolestart og aldersblandede klasser på sin afdeling i Hårslev.

Annonce

Hårslev: Når eleverne i Særslev-Hårslev-Skolens indskoling slentrer op gennem flagalléen på første skoledag 14. august, bliver det til en hverdag, der er væsentligt anderledes end den, de kender.

Kommunalbestyrelsen sagde på sit seneste møde nemlig god for, at skolens afdeling i Hårslev som forsøgsordning kan begynde at køre med rullende skolestart og aldersblandede klasser på trinene 0.-2. klasse, begyndende allerede fra det forestående skoleår.

Dermed kommer de i alt 34 børn, som de tre klassetrin samlet set tæller, til at indgå i én stor klasse i stedet for tre meget små.

August er lige rundt om hjørnet, så vi er allerede i fuld sving med at forberede det, der skal forberedes. Vi har blandt lige haft møde med undervisningspersonalet, hvor vi sammen begyndte at definere, hvilke konkrete mål vi ønsker at opnå med det her

Wilhelm Hallum, skoleleder på Særslev-Hårslev-Skolen

Rullende skolestart og aldersblandede klasser

Særslev-Hårslev-Skolen har fået dispensation til at starte rullende skolestart og aldersblandede klasser i 0.-2. årgang på afdelingen i Hårslev fra næste skoleår.Skolen håber desuden at rulle modellen ud til hele distriktet i skoleåret 2018/2019 med indskolingen i Særslev og 3.-5. årgang i Hårslev.

Mellemtrinnet i Særslev forventes at blive implementeret skoleåret 2019/2020.

Det er den første nordfynske skole, der implementerer rullende skolestart og aldersblandede klasser.

For at få nyheder omkring initiativet kan man med fordel følge med på Særslev-Hårslev-Skolens facebookside.

Annonce

- Vi er i fuld sving

Ifølge skoleleder Wilhelm Hallum kører forberedelserne til den nye klassestruktur allerede på højtryk. I skoleverdenen er der nemlig ikke ret lang tid til august.

- August er lige rundt om hjørnet, så vi er allerede i fuld sving med at forberede det, der skal forberedes. Vi har blandt lige haft møde med undervisningspersonalet, hvor vi sammen begyndte at definere, hvilke konkrete mål vi ønsker at opnå med det her, fortæller Wilhelm Hallum.

- Derudover har vi nedsat et team bestående af en skolepædagog, en børnehaveklasseleder og nogle lærere med forskellige fagligheder, som skal løfte opgaven med den aldersblandede klasse, og som nu er i gang med at tilrettelægge den nye undervisning, så der er en masse at se til, tilføjer han.

Annonce

Handler om den enkelte elev

Incitamentet for, at skolen indfører aldersblandede klasser og rullende skolestart netop nu, er, at der i år er udsigt til at skulle tage imod den mindste børnehaveklasse-årgang nogensinde. Kun fem elever er skrevet op til afdelingen.

- Med så små klasser kan vi ikke tilbyde børnene den bedste social ramme, men det kan vi, hvis vi blander dem. Det er sådan set et af hovedargumenterne for de aldersblandede klasser. Vi bliver nødt til at få fokus på den enkelt elev, og ved også at lade børnene rulle ind i skolen, kan vi blandt andet bedre sikre os, at de er helt klar til det, lyder argumentet fra skolelederen.

Ifølge Wilhelm Hallum kommer den årgang, der står til at skulle starte efter sommerferien, dog ikke til at starte på forskellige tidspunkter i løbet af året, sådan som det ellers er meningen med rullende skolestart. Det bliver først indført med det næste kuld.

Annonce

Møde for alle interesserede

Ledelsen på Særslev-Hårslev-Skolen har oplevet en stor interesse for pilotprojektet fra flere kanter. Derfor inviterer den på tirsdag den 6. juni alle interesserede til et distriktsmøde, hvor skolelederen sammen med det nyoprettede team blandt andet vil fortælle om planerne og visionerne for de nye initiativer.

- For rigtigt at forstå, hvad det her er for noget, er man nødt til at komme herned og opleve skolen. Derfor er alle velkomne - også dem, der måske ikke lige har børn, der er indskrevet. Så vil vi sørge for, at der bliver rig lejlighed til, at man kan stille alle de spørgsmål, man måtte have, siger Wilhelm Hallum.

Mødet finder sted i aulaen på Særslev-Hårslev-Skolens afdeling i Hårslev nu på tirsdag, og det er fra klokken 17 til klokken 18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce