Annonce
Fyn

Nu begynder retssagen: Hemmelige våbenlagre med 60 pistoler og flere kilo ammunition

Blandt de fundne våben i den store fynske våben- og narkosag er blandt andet pistoler af mærket Glock 9 mm med tilhørende ammunition. Våbenet på billedet stammer dog fra en anden sag. Arkivfoto: Heinz-Peter Bader/Reuters/Ritzau Scanpix
Mandag begynder omfattende retssag om store mængder våben og ammunition, kokain, hash og piller ved Retten i Odense. Der er afsat 25 retsdage til sagen, og dom falder først i marts 2021.
Annonce

Fyn: Det handler om store mængder ulovlige skydevåben og adskillige kilo ammunition, en række andre slagvåben, hash, skunk, kokain og en masse andre euforiserende stoffer, når 10 personer mandag formiddag sidder i en nævningesag ved Retten i Odense.

Godt nok var anklageskriftet tiltænkt 13 personer, næsten alle med danskklingende navne og alle mænd bortset fra en enkelt kvinde på 60 år, men tre har allerede erkendt og modtaget deres domme på flere års fængsel (se faktaboks).

Særligt to steder på Fyn spiller afgørende roller i fundet af de mange våben. Det drejer sig om Restaurant Østerport på Nyborgvej i Odense, kendt som en bodega, og et opbevaringsrum hos Nettolageret i Årslev.

Annonce

Store fund af våben

I Østerport blev der under en kæmpe politiaktion i september 2019 fundet en plasticpose fra Rema 1000 med 13 våben og to lyddæmpere. 12 af dem var skarpladte, fremgår det af anklageskriftet.

Lagerrummet hos Nettolageret i Årslev kan ifølge politiets efterforskning knyttes til en række af de tiltalte personer, og det har været brugt til opbevaring af ulovlige våben og ammunition. Det fremgår af anklageskriftet, at fire af de tiltalte har transporteret 40 funktionsdygtige pistoler, mindst 23,4 kilo tilhørende ammunition og en lyddæmper til lagerrummet. Pistolerne lå blandt andet i en taske og en kuffert.

Samme sted har også været opbevaret 1300 ecstasytabletter med henblik på videresalg.

Tre har allerede fået dom

Tre personer har ifølge ritzau allerede modtaget deres dom, fordi de på forhånd - i modsætning til de øvrige 10 tiltalte - har tilstået.

Den 26-årige Jens Nygaard Paarup tilstod at have modtaget fire pistoler, modtaget betaling for dem og overdraget dem til en 30-årig mand. Det kostede ham fængsel i to år og ni måneder.

Den 30-årige Kasper Dons Henriksen, som den 26-årige overdrog de fire pistoler til, blev idømt tre års fængsel.

Den 33-årige tyrkiske Evrim Asci har tilstået at have været i besiddelse af ladte skydevåben med ammunition. Han blev idømt fem års fængsel, samt udvisning af Danmark for bestandigt, selv om han er født og opvokset i Danmark. Det skyldtes ifølge anklageren, at han tidligere har fået en advarsel om udvisning.

Tilbage er der i sagen 10 tiltalte. Flere af dem har haft adresser i odenseanske havekolonier, og af politiets oplysninger fremgår det, at de har været bagmænd, medhjælpere og aftagere i det omfattende kriminelle netværk.

Avisen skriver navne for personer, som bliver idømt fra ét års ubetinget fængsel og opefter. Derfor fremgår navnene på de tre dømte. 

Politiet har tidligere sagt, at pistolerne muligvis skulle sælges til bandemiljøet i og omkring København.

Ud over bodegaen i Odense og lageret i Årslev foretog de to specialefterforskningsenheder i dansk politi, Særlig Efterforskning Øst (SEØ) og Særlige Efterforskning Vest (SEV), sidste sommer også razziaer mod 16 andre adresser på Fyn.

Annonce

Snydt i narkohandel

Det er dog ikke kun våben, den omfattende sag handler om, men også store mængder narkotika, blandt andet ecstasypiller, skunk, hash, kokain, MDMA og doping.

Og dertil også 33 kilo af et stof, man i første omgang troede var amfetamin pakket ind en Hummel sportstaske. I virkeligheden var det et lovligt stof, nemlig koffein, men ifølge Anklagemyndigheden var de tiltalte blevet snydt i en handel i udlandet.

Alle 10 tiltalte har siden politiaktionerne siddet varetægtsfængslet, og fordi der er tale om en så omfattende sag med krav om fængsel i mange år for de implicerede kører sagen som en nævningesag ved Retten i Odense med start mandag formiddag.

Efter 25 retsdage ventes der dom - og det er først en gang i marts 2021.


Det fremgår af anklageskriftet, at fire af de tiltalte har transporteret 40 funktionsdygtige pistoler, mindst 23,4 kilo tilhørende ammunition og en lyddæmper til lagerrummet.

Fra artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce