Annonce
Fyn

Nu begynder det: Første spadestik til udbygning af motorvejen

Mandag den 6. maj tages første spadestik til udbygningen af motorvejen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Den længe ventede udbygning af motorvejen bliver sat i gang på mandag den 6. maj, hvor det første spadestik tages af transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen.

Mandag den 6. maj bliver dagen, hvor transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen, tager første spadestik til udbygningen af den nye motorvej på Vestfyn mellem Odense V og Nørre Aaby.

Spadestikket kommer til at foregå på rastepladsen Kildebjerg Syd, hvor ministeren vil markere, at udbygningen af motorvejen for alvor er sat i gang.

Projektleder på den første etape af udbygningen, Robin Højen Madsen, fra Vejdirektoratet ser frem til, at udbygningen af motorvejen kan sættes i gang.

- Som altid med vores store anlægsprojekter er der en lang og grundig forberedelsesfase, inden vores entreprenør starter op i marken. Nu er planlægningen på plads, og den tiltrængte udbygning af Fynske Motorvej bliver for alvor synlig for trafikanterne. Man må også sige, at udbygningen er tiltrængt. Fra 2010 til 2018 er trafikken på Fynske Motorvej steget med 33 procent. Det medfører stor trængsel i myldretiden, som de ekstra spor kan afhjælpe, siger Robin Højen Madsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Må væbne sig med tålmodighed

Selv om mange bilister formentlig ser frem til seks spor på E20, må de væbne sig med tålmodighed i en periode. Udbygningen af motorvejen medfører, at hastigheden bliver nedsat til 80 kilometer i timen og smallere vognbaner.

Den 25 kilometer lange strækning, der skal udvides, går fra Odense V til Nørre Aaby. Den første del, der bliver udvidet, går fra Odense V til Gribsvad ved afkørsel 55 Aarup. De seks spor på strækningen forventes at være færdige inden udgangen af 2020.

Den sidste etape fra Gribsvad til Nørre Aaby forventes at begynde i 2021 og varer til udgangen af 2022.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce