Annonce
Fyn

Nu begynder det: Første spadestik til udbygning af motorvejen

Mandag den 6. maj tages første spadestik til udbygningen af motorvejen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Den længe ventede udbygning af motorvejen bliver sat i gang på mandag den 6. maj, hvor det første spadestik tages af transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen.

Mandag den 6. maj bliver dagen, hvor transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen, tager første spadestik til udbygningen af den nye motorvej på Vestfyn mellem Odense V og Nørre Aaby.

Spadestikket kommer til at foregå på rastepladsen Kildebjerg Syd, hvor ministeren vil markere, at udbygningen af motorvejen for alvor er sat i gang.

Projektleder på den første etape af udbygningen, Robin Højen Madsen, fra Vejdirektoratet ser frem til, at udbygningen af motorvejen kan sættes i gang.

- Som altid med vores store anlægsprojekter er der en lang og grundig forberedelsesfase, inden vores entreprenør starter op i marken. Nu er planlægningen på plads, og den tiltrængte udbygning af Fynske Motorvej bliver for alvor synlig for trafikanterne. Man må også sige, at udbygningen er tiltrængt. Fra 2010 til 2018 er trafikken på Fynske Motorvej steget med 33 procent. Det medfører stor trængsel i myldretiden, som de ekstra spor kan afhjælpe, siger Robin Højen Madsen i en pressemeddelelse.

Må væbne sig med tålmodighed

Selv om mange bilister formentlig ser frem til seks spor på E20, må de væbne sig med tålmodighed i en periode. Udbygningen af motorvejen medfører, at hastigheden bliver nedsat til 80 kilometer i timen og smallere vognbaner.

Den 25 kilometer lange strækning, der skal udvides, går fra Odense V til Nørre Aaby. Den første del, der bliver udvidet, går fra Odense V til Gribsvad ved afkørsel 55 Aarup. De seks spor på strækningen forventes at være færdige inden udgangen af 2020.

Den sidste etape fra Gribsvad til Nørre Aaby forventes at begynde i 2021 og varer til udgangen af 2022.

 

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
GOG

GOG-bronze - tak for støtten, publikum

Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Odense

Kritik af klima-anbefalinger: Pensionisten Per Andenæs har købt en benzinbil og har ikke råd til at skifte den ud

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Faaborg-Midtfyn

Alle sanser bombarderet: Det her museum skal nok få folk til at flytte til Faaborg

Annonce