Annonce
Indland

Nu begynder arbejdet: Hør om planerne for udvidelsen af Fynske Motorvej

Arbejdet med at anlægge et ekstre spor mellem Nørre Aaby og Odense V går snart i gang. Arkivfoto: Michael Nørgaard

Vejdirektoratet skal udbygge Fynske Motorvej med to spor mere mellem Nørre Aaby og Odense V. Derfor inviteres der nu til informationsmøde om projektet.

Annonce

Hvis du er motorvejsinteresseret, er det værd at sætte kryds i kalenderen 16. maj.

Her inviterer Vejdirektoratet til informationsmøde om udbygningen af Fynske Motorvej fra fire til seks spor. Mødet foregår i Vissenbjerg Idræts- og Kulturcenter, klokken 19 - 21.

Vejdirektoratet skal udbygge Fynske Motorvej med to spor mere på den 24 kilometer lange strækning mellem Nørre Aaby og Odense V. Anlægsarbejdet på den første etape forventes at gå i gang i starten af 2019.

Inden da vil Vejdirektoratet gerne fremlægge projektet og den foreløbige tidsplan for alle interesserede borgere. Også arbejdet med at mindske støjproblematikker vil blive vendt på mødet, før der er mulighed for at stille spørgsmål til projektlederne.

Annonce

Længe ventet

Allerede i 2010 blev der vedtaget en anlægslov for udbygningen af Fynske Motorvej. I første omgang blev der bevilliget penge til strækningen mellem Nørre Aaby og Middelfart, der åbnede med et ekstra spor i oktober 2014.

I 2018 satte Folketinget så penge af til at få gjort udbygningen helt færdig.

Robin Højen Madsen er projektleder hos Vejdirektoratet.

- Vi skal i gang med et spændende projekt, som jeg forventer, vil afhjælpe de store trængselsproblemer, vi ser på den vestfynske motorvej i dag. Der er både god samfundsøkonomi i at holde kortere tid i kø, ligesom man som trafikant kan glæde sig over at komme nemmere og sikrere frem, siger Robin Højen Madsen.

Annonce

Forsøg skal afhjælpe kø

Og netop kortere tid i kø er, hvad Vejdirektoratet, Rigspolitiet og Fyns Politi mandag kæmper for.

De tre parter har sammen startet et forsøg op på Fynske Motorvej, der skal se på hvilke indsatser, der kan være med til at reducere tidsspildet som trafikanterne bruger på kø-kørsel efter uheld.

De nyeste tal fra Vejdirektoratet viser, at det koster samfundet 700 millioner kroner om året, når bilister sidder i kø. Kigger man alene på tallene for Fyn er det 120 millioner kroner.

Arbejdet på det tredje spor mellem Odense V og Aarup forventes afsluttet i efteråret 2020. Anden etape af arbejdet fra Aarup til Nørre Aaby forventes derefter at starte i 2021 og afsluttes i efteråret 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce