Annonce
Fyn

Nu begynder arbejdet: Forstærkning af bro betyder busser i stedet for tog

Der kører ingen tog mellem Odense og Tommerup fra sent om aftenen og om natten på følgende dage: Fra fredag 14. juni til natten efter torsdag 20. juni. Regionaltogene mellem Odense og Fredericia erstattes også af busser, oplyser DSB. Ændringerne skyldes arbejdet med letbanen i Odense. Arkivfoto: Michael Svenningsen.
Fra fredag aften og seks dage frem bliver alle aften- og nattog mellem Odense og Tommerup erstattet af busser. Sommeren igennem vil togtrafikken på Fyn blive påvirket af letbanearbejdet i Odense.

Fyn: Skal du med tog mellem Odense og Fredericia i den kommende weekend, kan det være en fordel lige at tjekke Rejseplanen først. For som tidligere omtalt på Fyens.dk er det i weekenden, arbejdet med at forstærke Middelfartvej-broen over jernbaneskinnerne i Odense begynder. Broens piller skal forstærkes med betonmure, så broen kan holde til letbanen, som skal køre over den.

Det betyder, at det ene togspor under broen ikke kan passeres, og det er naturligt nok årsag til ændringer i togkørslen til og fra Odense.

Arbejdet betyder, at alle tog erstattes af busser mellem Odense og Tommerup - dog kun fra sent om aftenen og om natten på følgende dage: Fra fredag aften 14. juni til natten efter torsdag 20. juni.

Det er en udvidelse af tidsrummet, for DSB har tidligere oplyst, at det kun ville være nødvendigt at køre med bus fra sent fredag aften 14. juni og den følgende nat samt lørdag 15. juni og den følgende nat.

Busser erstatter igen alle tog mellem Odense og Tommerup fra søndag aften 23. juni til natten efter torsdag 27. juni.

Annonce
Skan koden for at komme direkte ind på DSB's side om sommerens ændringer i togtrafikken over Fyn.

Ændringer hen over sommeren

Letbanearbejdet påvirker også i juli og august togkørslen på Fyn, blandt andet i den første weekend i august fra natten til lørdag 3. august til søndag eftermiddag 4. august. Da kører der ingen intercity- eller intercitylyntog mellem Odense og Fredericia, og regionaltogene mellem Odense og Tommerup erstattes af busser.

Fra lørdag aften til søndag morgen i samme weekend kører der heller ikke tog mellem Odense og Nyborg. Også her bliver passagererne kørt med bus, oplyser DSB.

Alle ændringerne i togtrafikken er beskrevet på en særlig side, som DSB løbende opdaterer med oplysninger om ændringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce