Annonce
Fyn

Nu beder kommune ansatte afspadsere

Borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd (S) vil gerne have afviklet afspdsering.
Kommuner er varsomme med at bede medarbejdere om at afspadsere, men det sker nu i Middelfart Kommune. Statsminister med ny melding.

Som en af de første kommuner vil Middelfart Kommune nu bede ansatte om at afvikle afspadsering, hvis de er blandt det personale, der ikke kan arbejde hjemmefra eller udføre andre funktioner.

- Det er netop blevet besluttet på et direktionsmøde i dag. Så nu skal vi i gang med at følge den gængse procedure for varsling, fortæller borgmester Johannes Lundsfryd (S).

Han understreger samtidig, at der er behov for en stor del af de ansattes arbejdskraft.

- Men når alt det her er overstået, er vores mål, at der skal være så lidt overskydende afspadsering som muligt. Vi får til den tid virkelig travlt, siger Johannes Lundsfryd.

Annonce

Nye funktioner

Andre fynske borgmestre er mere tøvende.

- Hvordan, vi skal forholde os, må være op til Kommunernes Landsforening og regeringen, men rigtig mange af vores medarbejdere arbejder hjemmefra eller på anden vis. Jeg kan blandt andet se, at mine børn får fin fjernundervisning, siger borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V).

Han henviser desuden til, at der kan blive behov for at bryde faggrænser ned og udnytte personale i andre funktioner, hvis der for eksempel kommer et meget stort pres på hjemmeplejen.

Borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V), ser gerne, at der bliver en fælles fynsk politik i forhold til tvungen afspadsering.

- Jeg har som sådan ingen holdning til spørgsmålet, men det er vigtigt, at vi i de fynske kommuner ikke bliver spillet ud mod hinanden, siger han.

Også han henviser til, at der kan blive brug for personale i nye funktioner som for eksempel på plejehjem og i hjemmeplejen.

Nyt fra statsminister

Borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager (S), henviser til, at spørgsmålet om tvunget afspadsering er et anliggende mellem Kommunernes Landsforening og de faglige organisationer.

På Christiansborg har blandt andet Liberal Alliance og De Konservative stukket til, at private virksomheder sender ansatte på afspadsering og ferie, mens det ikke sker i det offentlige.

Statsminister Mette Frederiksen (S) fortalte på pressemøde mandag eftermiddag, at de nuværende nedlukninger af det danske samfund fortsætter til efter påske. I den forbindelse annoncerede hun, at organisationerne også skal se på muligheden for i det offentlige at sende medarbejdere hjem på samme vilkår som i det private erhversliv, hvor staten dækker en stor del af udgifterne og den enkelte selv skal bidrage med en uges afspadsering eller ferie. Alternativt en uge uden løn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce