Annoncørbetalt indhold

Nu åbner USA snart op for turister igen

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

En stor pandemi satte for alvor en stopper for alle de rejseglade mennesker. Dog er alt foranderligt. Heldigvis er det derfor snart slut med at gå og vente på at kunne komme ud at rejse igen. USA er et land, som har været meget hårdt ramt. Men nu ser det ud til, at de går imod lysere tider. 


Annonce

USA åbner snart op igen, ifølge www.esta.dk. Den amerikanske regering har udmeldt, at alle færdigvaccinerede personer vil kunne rejse ind i landet igen i november. EU åbnede endda op for amerikanerne i sommeren. Men nu ser det endelig ud til, at genåbningen går begge veje. Alle rejseforbud ophører, som blev indført for 18 måneder siden.


Krav til indrejse

Ophævelsen af rejseforbuddet gælder for en række lande. Det gælder blandt andet EU, Kina og mange flere. Man kan læse mere om hvilke lande, det gælder på esta.dk. Alle indrejsende skal dog kunne leve op til nogle krav. Det er for det første, at man er fuldt vaccineret. Derudover skal man medbringe en negativ corona-test. Denne skal være taget tidligst 3 dage inden.


Man ved dog endnu ikke endnu, om disse regler også gælder for børn. Derfor kan det være en god ide at vente med at bestille rejsen. I hvert fald lige indtil det er blevet meldt ud endnu. Ikke nok med at man skal være fuldt vaccineret og medbringe negativ corona-test, skal man selvfølgelig også have styr på sin ESTA-godkendelse.


ESTA-ansøgning

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at man også skal medbringe et godkendt ESTA-bevis til USA. ESTA-systemet i USA er en slags ekstra sikkerhedskontrol. Denne skal være med til at baggrundstjekke alle, der rejser ind i landet. Den er elektronisk, og er derfor meget simpel at have med at gøre.


Men den kan alligevel virke lidt indviklet. Men heldigvis kan man hente hjælp online til at gennemføre ansøgningen. Det tager kun omkring et kvarter at udfylde ansøgningen. Det er vigtigt at læse alt grundigt. Hvis man ved en fejl skriver det forkerte svar, kan det resultere i, at ansøgningen ikke bliver godkendt.


Sådan fungerer systemet

En ESTA-godkendelse forveksles ofte med visum. Men det er dog ikke det samme. ESTA er med til at sikre på forhånd, at enhver indrejsende lever op til kravene for at kunne rejse ind i USA. Der er nogle tilfælde, hvor man ikke kan få godkendt sin ESTA-ansøgning. I dette tilfælde må man i stedet ansøge om visum.


Det kan skyldes en lang række med forskellige ting, at man er nødsaget til at ansøge om visum, hvis man gerne vil rejse ind i USA. Det kan blandt andet skyldes, at man er tidligere straffet. Det kan også være, at man har opholdt sig i et af de ”røde” lande. Der er flere årsager til dette. Man kan finde alle reglerne online, hvis man er i tvivl.


Så længe kan beviset gælde

Det fede ved et godkendt ESTA-bevis er, at det gælder i op til 2 år. Dette er praktisk, hvis man alligevel har planer om at rejse til landet igen. Dog må hver enkelte rejse eller ophold kun vare i 90 dage. Ellers kan man risikere at blive bortvist fra landet. Man modtager sit svar på ESTA-ansøgningen i sin mail kort tid efter.


Oplevelser i USA

USA er et land fyldt med mulighed for at opleve spændende ting. Uanset hvilken type ferie man er til, vil der med garanti være nogle oplevelser, som falder i ens smag. Der er alt fra storbyoplevelser til fantastiske naturoplevelser. Hvis man gerne vil kombinere disse to ting, er det også en mulighed.


Den klassiske roadtrip

Den mest velkendte måde at rejse på i USA er trods alt nok den klassiske roadtrip. Det er der mange gode grunde til. Der er en enorm stor frihed forbundet ved at flytte ind i en stor bil og kunne køre lige derhen, som man ønsker. Desuden passer denne rejseform til mange forskellige typer personer.


Det gør den i og med, at man jo helt selv kan vælge det område, man ønsker at køre i. På den måde kan man virkelig tilpasse sin ferie efter ønsker, smag og behag. Fordelen ved at rejse på denne måde er desuden, at man sagtens kan leve billigt.


Planlægning til turen

Uanset om man er den spontane eller meget strukturerede type, kan det være en fordel at undersøge mulighederne en lille smule inden afrejse. Dette kan både være med til at spare en penge og tid på rejsen. Der er mange ting, man skal holde styr på. Derfor kan det være en god ide at få skrevet planen ned. Det kan også være en ide at undersøge sådan noget som leje af bil, særlige oplevelser og steder, man bare må besøge.


Lidt om USA's historie

Før man rejser til USA, kan det være interessant at kende lidt til historien i landet. USA har været den mest dominerende stormagt på mange områder siden 1991. Det er både militært, økonomisk og politisk. Før i tiden har landet været præget af mange konflikter og drama. Det gælder alt fra slaveri til ødelæggelse udefra af terrorangreb.


De fleste kender formegentlig også til begrebet ”den amerikanske drøm”. Denne dækker over en fortælling om, at enhver kan leve et liv i frihed. Hvis man blot har drivet og evnerne til det. Derfor har mange rejst til USA i håbet om at kunne opnå denne frihed samt velstand.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.