Annonce
Odense

Nu åbner Odenses biblioteker igen: Åbningen bliver begrænset

Når bibliotekerne åbner igen mandag, bliver det i første omgang kun muligt at hente reserveret materiale og aflevere igen. Det kan ske på alle Odenses biblioteker på nær de to selvbetjente i Korup og Bolbro, som fortsat holder lukket. Det samme gør borgerservice og pas-ekspeditionerne - foreløbigt frem til 8. juni. Arkivfoto: Vibeke Volder
Mandag bliver det bibliotekernes tur. Efter to måneders nedlukning bliver det igen muligt at låne og aflevere bøger. Men heller ikke mere end det, da åbningen bliver begrænset.
Annonce

Landet er godt i gang med anden fase af genåbningen efter corona-nedlukningen - og nu er turen kommet til bibliotekerne, som får lov at åbne mandag. Det er noget, der glæder Kent Skov Andreasen, som er chef for Odense Biblioteker og Borgerservice.

- Det er en stor fornøjelse, at vi endelig kan åbne vores biblioteker op igen. Det er et vigtigt skridt, og vi glæder os meget til at se alle vores brugere igen.

En anden, der også glæder sig over genåbningen, er by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

- Vi har set frem mod denne genåbning, og det har brugerne også. Det har været tydeligt, at mange har savnet deres bibliotek, og derfor er det utrolig glædeligt, siger hun.

Åbningen bliver dog begrænset, da man ikke får mulighed for at opholde sig på biblioteket - men kun får lov at hente reserveret materiale og aflevere igen.

Det betyder, at der heller ikke er adgang til de fysiske materialer på bibliotekerne. Man skal i stedet reservere de bøger, man ønsker at låne, og så bliver de gjort klar til afhentning. Reservationerne skal ske via hjemmesiden odensebib.dk eller via app'en "Biblioteket", som bliver åbnet fra mandag klokken 8.00.

Kent Skov Andreasen, som er chef for Odense Biblioteker og Borgerservice, opfordrer folk til at tage det roligt med at få afleveret lånt materiale tilbage. Bibliotekerne tilbyder nemlig tre ugers afleveringstid fra mandag ugen ekstra gebyrer. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

God tid til aflevering

Den gradvise genåbning sker for at passe på både bibliotekernes ansatte og brugere. Derfor bliver der også først åbnet for bibliotekernes andre tilbud som computere, kopimaskiner, mødelokaler og læseområder, når det er forsvarligt.

Til gengæld tilbyder bibliotekerne forlænget afleveringstid. Fra åbningsdagen mandag får man derfor tre uger til at aflevere lånt materiale. Og det er uden risiko for at blive pålagt gebyrer, forsikrer Kent Skov Andreasen.

- Jeg har en venlig opfordring til alle, som planlægger snart at besøge vores biblioteker: Træk den gerne lidt med det, så vi undgår lange køer og store menneskemængder i de første åbningsdage. Vi har forlænget med 21 dage, så der er absolut ingen grund til hastværk eller frygt for gebyrer, siger han og henviser til de 128.000 udlånte materialer i Odense, som skal afleveres over de kommende uger.

I forbindelse med den delvise åbning er det desuden vigtigt at bemærke, at lån og aflevering ikke kan foregå på de selvbetjente biblioteker i Korup og Bolbro, da de fortsat holder lukket. Det samme gør borgerservice og pas-ekspeditionerne - foreløbig frem til 8. juni.

Det er altså alene Odense Hovedbibliotek og lokalbibliotekerne i Dalum, Holluf Pile, Højby, Tarup og Vollsmose, som åbner mandag. Det bliver dog i første omgang med begrænsede åbningstider. Tiderne kan findes på odensebib.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce