Annonce
Odense

Nu åbner Odenses attraktioner: - Det blev lige pludseligt forår alligevel

Der bliver igen masser at opleve i Odense i næste uge, når nogle af de større attraktioner åbner igen.
Den Fynske Landsby, Odense Zoo, Danmarks Jernbanemuseum, Odense Aafart eller hvad med et smut forbi Kunstmuseum Brandts? Odenses attraktioner jubler over genåbning i næste uge.
Annonce

Frustration og bekymring er i hvert fald for en stund forvandlet til håb og forventningens glæde hos den række attraktioner i Odense, der nu omsider har fået lov til at åbne igen.

Ifølge den oprindelige genåbningsplan måtte attraktioner som zoologiske haver og museer først åbne 8. juni, men efter timers forhandling mellem regeringen og Folketingets andre partier kunne statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag aften melde ud, at man kunne fremskynde planen og åbne med det samme. I Odense betyder det konkret, at en lang række attraktioner åbner i næste uge.

Danmarks Jernbanemuseum er en af de attraktioner i Odense, som åbner først, når de slår dørene op på mandag klokken 10.

Her har man blandt andet benyttet nedlukningen til at få malet og få udskiftet forskellige dele af udstillingen. Og så vil man kunne opleve et stort anlæg med en elektrisk togbane, fortæller direktør Steen Ousager.

- Som alle andre i den her branche er jeg selvfølgelig rigtigt glad for, at vi nu kan åbne igen. Vi har selv tidligere lagt et budget, hvor vi tog udgangspunkt i en genåbning den 1. juni. Så det er dejligt at kunne åbne en uge før det, siger Steen Ousager, der ikke lægger skjul på, at coronakrisen har været en hård omgang for økonomien bag jernbanemuseet.

- Det har været en vanvittig kæberasler, så det er altså vigtigt, at vi kommer i gang med at tjene nogle penge igen, siger han.

Sådan åbner attraktionerne

Mandag den 25. maj: Danmarks Jernbanemuseum åbner.

Tirsdag den 26. maj: Kunstmuseum Brandts åbner.

Onsdag den 27. maj: Odense Zoo og Den Fynske Landsby åbner.

Fredag den 29. maj: Odense Aafart åbner.

Onsdag den 3. juni: Møntergården, H.C. Andersen Museum og H.C. Andersens barndomshjem åbner.

Annonce

Brandts åbner med ny direktør

Mens man igen kan besøge jernbanemuseet fra mandag, kan man gæste Kunstmuseum Brandts fra på tirsdag.

Her vil gæsterne kunne møde Stine Høholt, der startede som ny direktør for Kunstmuseum Brandts midt i coronakrisen. Hun glæder sig derfor måske endnu mere end de fleste til at komme i gang og møde både kolleger og gæster.

- Det har jo været en helt særlig situation at starte op på et museum, som har været nedlukket. De få af os, som har været på arbejde, har arbejdet intenst i perioden og har også lavet digital kunstformidling på de sociale medier, men jeg glæder mig selvfølgelig enormt meget til at møde alle mine kolleger og til at møde publikum. Et museum er kun interessant, hvis det er åbent, siger Stine Høholt.

Hun understreger, at Brandts følger alle retningslinjer og gør alt for at sikre så lille smitterisiko som muligt:

- Vi har stickers på gulvet, så folk holder afstand og så har vi ensrettet publikumsstrømmen, så man går ind i museet ved Amfipladsen og ud på Grønnegade.

Som en naturlig konsekvens af nedlukningen har publikum ikke haft adgang til udstillingerne på Brandts, der blandt andet tæller en udstilling med tegnefilmsfigurerne fra Pixar-filmene og en udstilling af Dea Trier Mørchs grafiske værker.

Stine Høholt kan dog med glæde fortælle, at det er lykkes at forlænge udstillingen med Dea Trier Mørch til den 8. november.

Annonce

Onsdag med dyr og historie

Hos både Odense Zoo og Odense Bys Museer venter man til onsdag med at åbne for den zoologiske have og Den Fynske Landsby, mens der går yderligere en uge, før nogle af de andre bymuseer igen tager imod gæster.

Museumsdirektør Torben Grøngaard Jeppesen fra Odense Bys Museer peger dog på, at en del af de normale aktiviteter i Den Fynske Landsby fortsat vil være lukket ned.

- Vi er virkelig glade for, at vi nu kan åbne igen. Det blev lige pludseligt forår alligevel. Vi følger selvfølgelig de forskellige retningslinjer og kommer derfor ikke til at køre hestevognsture eller have en masse aktiviteter, hvor man skal stå og kigge i større forsamlinger i landsbyen. Fyrtøjet på Møntergården åbner vi heller ikke i første omgang. Til gengæld rykker vi nogle af aktiviteterne for børn i særudstillingslokalet, hvor der er bedre plads, siger Torben Grøngaard Jeppesen.

Han mener grundlæggende, at Danmark er kommet godt igennem de seneste måneders nedlukning:

- Der skal ikke herske tvivl om, at Danmark har klaret det flot. Men nu skal vi selvfølgelig også passe på med ikke at slække grebet for hurtigt, så vi risikerer at skulle lukke helt ned igen efter sommerferien. Det skal vi gøre alt for at undgå.

Annonce

Slut ugen af med en sejltur

Mens starten af ugen altså kan bruges på jernbanemuseet og Brandts, og man midt på ugen kan gå på opdagelse i Den Fynske Landsby eller blandt dyrene i zoo, så kan man passende slutte ugen af med en tur på vandet, når Odense Aafart åbner igen.

- Som det ser ud lige nu, åbner vi igen fredag en 29. maj. Det er helt ubeskriveligt fedt snart at kunne åbne igen. Det er nærmest ligesom juleaften, siger Eva Pasgaard, der peger på, at man i første omgang halverer antallet af gæster på bådene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Fint besøg: Tv-mand på radiobesøg

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce