x
Annonce
Udland

NRK risikerer erstatningskrav efter fadæse ved grandprix

Tore Meek/Ritzau Scanpix
Weekendens melodigrandprix i Norge var præget af tekniske udfordringer med afstemningen.

Norges statslige radio- og tv-station, NRK, risikerer at møde krav om erstatning efter en skandaleramt afvikling af det norske melodigrandprix.

Annonce

Således overvejer den 31-årige sanger Tone Damlis manager, David Eriksen, at kræve erstatning fra NRK. Det siger han til den norske avis VG.

Udmeldingen kommer efter lørdagens grandprix, der var ramt af store tekniske problemer med afstemningen.

- Det kan blive aktuelt. Er det økonomiske kun vores ansvar? Der har været store omkostninger, som har vist sig at være helt værdiløse, siger han.

De tekniske udfordringer betød, at NRK i stedet tyede til en nødløsning.

Den bestod af en jury af 30 personer, som ifølge NRK's projektleder for grandprixet, Stig Karlsen, var neutrale nordmænd fordelt ud over landet.

De havde allerede afgivet deres stemmer fredag ud fra en lydoptagelse og havde dermed ikke set sangernes sceneshow fra lørdagens finale.

Det har efterfølgende vakt store harme.

- Det er en skandale. Dette er en livekonkurrence, og derfor skal sangerne bedømmes ud fra deres liveoptræden, sagde formanden for MGP-klubben i Norge, Morten Thomassen, til den norske avis Dagbladet efter showet.

Tone Damli var en af dem, der ikke blev udvalgt af juryen.

- Jeg er forbandet over måden, det blev afgjort på. Alt det arbejde op til finalen - promovering, øvelse og forberedelser.

- Det føles uretfærdigt, at det ikke talte med, skrev hun efterfølgende på Instagram.

Derudover siger deltageren Rein Alexander til NRK, at han "blev frarøvet muligheden for at vinde", og at han havde brugt et halvt år på sit sceneshow.

Den 24-årige forhåndsfavorit Ulrikke Brandstorp endte med at vinde melodigrandprixet med nummeret "Attention".

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce