Annonce
Erhverv

Novo snuser til medicinsk cannabis: Datterselskab klar med rådgivning til fynske cannabis-producenter

Virksomheder, der har planer om at investere i produktion af medicinsk cannabis, kan nu få rådgivning af et særligt cannabis-team, der er etableret af NNE, et datterselskab til Novo Nordisk. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Datterselskab i Novo Nordisk har etableret særlig gren med speciale i produktion af medicinsk cannabis. Fynske cannabis-producenter kan hente hjælp her.

Fyn: Virksomheden NNE, datterselskab til Novo Nordisk, har etableret et særligt cannabis-team med ekspertise i at rådgive om så godt som alt, hvad der skal til, inden man træffer beslutning om at etablere, dyrke og producere medicinsk cannabis.

Teamet har hovedkontor i Virum, men arbejder ikke mindst med projekter på Fyn, hvor en række store cannabisproducenter enten har slået sig ned eller er i færd med at gøre det.

NNE har samlet erfaring fra mere end 25 lokale og internationale projekter inden for medicinsk cannabis, blandt andet canadiske Atlas, der er i færd med at etablere sig i Veflinge på Nordfyn. Her har NNE blandt andet rådgivet om de geografiske muligheder.

Christian Carlsen, business director for NNE:

- Aktørerne på dette marked vurderer, at når man lever op til de tårnhøje danske krav, lever man også op til 85-90 procent af de mulige europæiske krav. Derfor er NNE en ekstra attraktiv samarbejdspartner for virksomheder med ekspansionsplaner, og vi er betroet rådgiver for flere af de store spillere. Når vi gør vores arbejde godt i Danmark, bliver vi også valgt til andre internationale opgaver.

Og fra Atlas, den canadiske koncern, der etablerer sig det nordfynske lyder det:

- Vi ser et enormt potentiale i det europæiske marked, og Danmark er det perfekte springbræt. Vi har samarbejdet med NNEs cannabis-team med Christian Carlsen (business director, red.) i spidsen, og vi oplever, at der er en unik kombination af knowhow inden for både forretningsudvikling, pharma og teknologi, siger Sheldon Crome, som er stifter af Atlas Biotechnologies.

The European Cannabis Report forventer, at det europæiske marked for medicinsk cannabis i løbet af de kommende fem år bliver verdens største marked.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Borgere chikaneres i Skt. Klemens: - Nu er det jo sådan, at folk ikke tør lufte hunden om aftenen

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce