Annonce
Erhverv

Novo snuser til medicinsk cannabis: Datterselskab klar med rådgivning til fynske cannabis-producenter

Virksomheder, der har planer om at investere i produktion af medicinsk cannabis, kan nu få rådgivning af et særligt cannabis-team, der er etableret af NNE, et datterselskab til Novo Nordisk. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Datterselskab i Novo Nordisk har etableret særlig gren med speciale i produktion af medicinsk cannabis. Fynske cannabis-producenter kan hente hjælp her.

Fyn: Virksomheden NNE, datterselskab til Novo Nordisk, har etableret et særligt cannabis-team med ekspertise i at rådgive om så godt som alt, hvad der skal til, inden man træffer beslutning om at etablere, dyrke og producere medicinsk cannabis.

Teamet har hovedkontor i Virum, men arbejder ikke mindst med projekter på Fyn, hvor en række store cannabisproducenter enten har slået sig ned eller er i færd med at gøre det.

NNE har samlet erfaring fra mere end 25 lokale og internationale projekter inden for medicinsk cannabis, blandt andet canadiske Atlas, der er i færd med at etablere sig i Veflinge på Nordfyn. Her har NNE blandt andet rådgivet om de geografiske muligheder.

Christian Carlsen, business director for NNE:

- Aktørerne på dette marked vurderer, at når man lever op til de tårnhøje danske krav, lever man også op til 85-90 procent af de mulige europæiske krav. Derfor er NNE en ekstra attraktiv samarbejdspartner for virksomheder med ekspansionsplaner, og vi er betroet rådgiver for flere af de store spillere. Når vi gør vores arbejde godt i Danmark, bliver vi også valgt til andre internationale opgaver.

Og fra Atlas, den canadiske koncern, der etablerer sig det nordfynske lyder det:

- Vi ser et enormt potentiale i det europæiske marked, og Danmark er det perfekte springbræt. Vi har samarbejdet med NNEs cannabis-team med Christian Carlsen (business director, red.) i spidsen, og vi oplever, at der er en unik kombination af knowhow inden for både forretningsudvikling, pharma og teknologi, siger Sheldon Crome, som er stifter af Atlas Biotechnologies.

The European Cannabis Report forventer, at det europæiske marked for medicinsk cannabis i løbet af de kommende fem år bliver verdens største marked.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce