Annonce
Erhverv

Novo Nordisk giver op: Vil ikke forhøje bud på Ablynx

Novo Nordisk opgiver jagten på det belgiske biotekselskab Ablynx.

Novo Nordisk vil ikke overgå Sanofis bud på biotekselskabet Ablynx. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Novo Nordisk har ikke tænkt sig at indgå i en budkrig om det belgiske biotekselskab Ablynx.

Medicinalkoncernen skriver i en pressemeddelelse, at man ikke vil forhøje sit hidtidige bud, som lyder på 28 euro pr. aktie plus et præstationsbetinget tillæg på 2,50 euro.

Det sker, efter at Novos franske konkurrent Sanofi har fremsat et bud på 45 euro pr. aktie.

- Novo Nordisk bekræfter, at selskabet ikke vil fremsætte en revideret bud.

- Novo Nordisk ser frem til at fortsætte sit produktive forskningssamarbejde med Ablynx, hedder det i pressemeddelelsen.

Novo meddelte 8. januar, at man uden held havde forsøgt at komme i dialog med Ablynx-ledelsen om et køb af biotekselskabet, der har en stærk position inden for blødermedicin.

Tilbuddet på i alt 30,50 euro pr. aktie blev blankt afvist, fordi Ablynx mente, at selskabet var meget mere værd.

Omvendt har danske Bo Jesper Hansen, der er bestyrelsesformand for Ablynx, udtrykt stor tilfredshed med tilbuddet fra Sanofi.

- Det var en kombination af flere ting, der gjorde, at det blev Sanofi. Dels var prisen relevant, og dels var selskabets samlede tilbud om, at det var Ablynx som et videnscenter i Belgien, man var interesseret i, afgørende, siger han til Finans.

Ablynx-aktien handles mandag middag til en pris på 44,50 euro, svarende til en stigning på 20 procent i forhold til fredagens lukkekurs.

Dermed er aktien steget med 115 procent siden nytår.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce