Annonce
Erhverv

Novo Nordisk giver op: Vil ikke forhøje bud på Ablynx

Novo Nordisk opgiver jagten på det belgiske biotekselskab Ablynx.

Novo Nordisk vil ikke overgå Sanofis bud på biotekselskabet Ablynx. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Novo Nordisk har ikke tænkt sig at indgå i en budkrig om det belgiske biotekselskab Ablynx.

Medicinalkoncernen skriver i en pressemeddelelse, at man ikke vil forhøje sit hidtidige bud, som lyder på 28 euro pr. aktie plus et præstationsbetinget tillæg på 2,50 euro.

Det sker, efter at Novos franske konkurrent Sanofi har fremsat et bud på 45 euro pr. aktie.

- Novo Nordisk bekræfter, at selskabet ikke vil fremsætte en revideret bud.

- Novo Nordisk ser frem til at fortsætte sit produktive forskningssamarbejde med Ablynx, hedder det i pressemeddelelsen.

Novo meddelte 8. januar, at man uden held havde forsøgt at komme i dialog med Ablynx-ledelsen om et køb af biotekselskabet, der har en stærk position inden for blødermedicin.

Tilbuddet på i alt 30,50 euro pr. aktie blev blankt afvist, fordi Ablynx mente, at selskabet var meget mere værd.

Omvendt har danske Bo Jesper Hansen, der er bestyrelsesformand for Ablynx, udtrykt stor tilfredshed med tilbuddet fra Sanofi.

- Det var en kombination af flere ting, der gjorde, at det blev Sanofi. Dels var prisen relevant, og dels var selskabets samlede tilbud om, at det var Ablynx som et videnscenter i Belgien, man var interesseret i, afgørende, siger han til Finans.

Ablynx-aktien handles mandag middag til en pris på 44,50 euro, svarende til en stigning på 20 procent i forhold til fredagens lukkekurs.

Dermed er aktien steget med 115 procent siden nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Annonce