Annonce
Erhverv

Novo Nordisk giver op: Vil ikke forhøje bud på Ablynx

Novo Nordisk opgiver jagten på det belgiske biotekselskab Ablynx.

Novo Nordisk vil ikke overgå Sanofis bud på biotekselskabet Ablynx. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Novo Nordisk har ikke tænkt sig at indgå i en budkrig om det belgiske biotekselskab Ablynx.

Medicinalkoncernen skriver i en pressemeddelelse, at man ikke vil forhøje sit hidtidige bud, som lyder på 28 euro pr. aktie plus et præstationsbetinget tillæg på 2,50 euro.

Det sker, efter at Novos franske konkurrent Sanofi har fremsat et bud på 45 euro pr. aktie.

- Novo Nordisk bekræfter, at selskabet ikke vil fremsætte en revideret bud.

- Novo Nordisk ser frem til at fortsætte sit produktive forskningssamarbejde med Ablynx, hedder det i pressemeddelelsen.

Novo meddelte 8. januar, at man uden held havde forsøgt at komme i dialog med Ablynx-ledelsen om et køb af biotekselskabet, der har en stærk position inden for blødermedicin.

Tilbuddet på i alt 30,50 euro pr. aktie blev blankt afvist, fordi Ablynx mente, at selskabet var meget mere værd.

Omvendt har danske Bo Jesper Hansen, der er bestyrelsesformand for Ablynx, udtrykt stor tilfredshed med tilbuddet fra Sanofi.

- Det var en kombination af flere ting, der gjorde, at det blev Sanofi. Dels var prisen relevant, og dels var selskabets samlede tilbud om, at det var Ablynx som et videnscenter i Belgien, man var interesseret i, afgørende, siger han til Finans.

Ablynx-aktien handles mandag middag til en pris på 44,50 euro, svarende til en stigning på 20 procent i forhold til fredagens lukkekurs.

Dermed er aktien steget med 115 procent siden nytår.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce