Annonce
Nyborg

Novellekonkurrence for unge på Nyborg Bibliotek

Det at træffe valg er temaet for årets novellekonkurrence. PR-foto

Nyborg: Er du ung og vild med at skrive, så har du mulighed for at deltage med en novelle i skrivekonkurrencen "Ordet er frit" frem til søndag 20. oktober.

Teamet handler i år om at træffe valg: Hvad skal du lave efter 9. klasse? Hvad vil du gerne være? Hvad skal du lave i din fritid? Og hvordan vil du bidrage til klimakrisen?

Konkurrence er for unge fra 7. klasse til 18 år og handler om de små og store valg, der fylder i hverdagen og kan påvirke dit liv.

For at deltage skal du sende en novelle på maksimalt 2500 ord til konkurrencebib@nyborg.dk senest søndag 20. oktober. Du er velkommen til at skrive under pseudonym, hvis du foretrækker det, men i mailen bedes du oplyse dit rigtige navn, din mailadresse og dit telefonnummer.

Alle bidrag vil blive inviteret til kåringen af vinderen på Nyborg Bibliotek lørdag 26. oktober klokken 12, hvor vinderteksten bliver læst højt. Desuden bringes vindernovellen i Lokalavisen Nyborg.

Konkurrencen er arrangeret af Nyborg Ungdomsskole og Nyborg Bibliotek.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce