Annonce
Nordfyn

Nostalgi på café: Mormormad og brætspil

Fra torsdag i uge 44 vil Grethe Ørgaard hver torsdag servere velkendte, gammeldags retter i Café Onkel. Og når maden er spist, kommer der brætspil på bordene. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Café Onkel i Bogense lancerer et nyt torsdagstema: Først retromad og derefter brætspil, men gæsterne kan dog godt nøjes med en af delene.

Bogense: Såvel menu som underholdning er på én gang retro og moderne, når Café Onkel i Adelgade torsdag den 31. oktober dækker op til et nyt torsdagstilbud.

Fra klokken 17.30 serveres der retromad, og fra klokken 19 arrangerer Morten Mejnholt brætspil til dessert - men der er også mulighed for at spise uden at spille bagefter, og omvendt.

Retromaden vil være, hvad caféindehaver Grethe Ørgaard kalder god, gammeldags mormormad. For eksempel hønsekødsuppe og tarteletter med høns i asparges, hvidkålsrouletter med kartofler og brun sovs, frikadeller med stuvet hvidkål, brunkål eller gule ærter.

Morten Dhalvad Mejnholt, der står for brætspillene, kommer med den nyeste viden udi de analoge spil, for ugen forinden deltager han i en brætspilsmesse i Tyskland. Og det er i øvrigt ikke første gang, han forsøger at få unge og ældre i Bogense og omegn til at spille, for tilbage i 2015 startede han Brætspil i Bogense med spilaftener i Medborgerhuset.

I Café Onkel vil Morten Dhalvad Mejnholt indlede med en kort introduktion til de spil, han har med, så alle får styr på reglerne, før børn og voksne bliver sluppet løs ved spillebordene.

- Vi har tit snakket om at arrangerer aftener med brætspil, og nu er vi klar til det, siger Grethe Ørgaard, der har plads til cirka 40 gæster i caféen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: Over 100.000 ulovlige kanonslag beslaglagt i Svendborg

1994 138.534 ulovlige kanonslag blev i weekenden fundet og beslaglagt af politiet i Svendborg. Fyrværkeriet lå hos to mænd på henholdsvis 26 og 33 år, men endnu i aftes havde politiet i Svendborg ikke med sikkerhed kunnet fastslå, hvorfra fyrværkeriet stammer. Den 26-årige mand, der er fra Svendborg, hævder at have købt det af en mand i Nyborg, der dog under langvarig afhøring i går nægtede at have solgt kanonslagene. Kæmpepartiet lå på to lagre i Rudkøbing og et i Svendborg, og ifølge politiet opbevaret helt i strid med alle sikkerhedsregler. Kanonslagene har en meget kraftig knaldeffekt, men alt tyder på, at det kun var lykkedes at videresælge en meget lille del af partiet, før politiet slog til. 1969 Folketingsmand, chefredaktør Jens Peter Jensen, Odense har ladet sig opstille til det fynske amtsråd – efter sigende med det stille håb at kunne blive amtsborgmester, hvorefter han skulle være villig til at kvitte sit folketingsmandat. Han er af Venstre-vælgerforeningerne i Odense Storkommune blevet opstillet som spidskandidat, dog ikke uden en drabelig holmgang med andre, der havde samme ønske. Der måtte efter forlydende fire afstemninger til, før positionen var sikret. Det ventes, at der også kommer en amtsrådsliste fra Venstre på landet i Odense og Assens Amter, efter forlydende med amtsrådsmedlem H. Kryger Madsen som spidskandidat og endelig en liste fra Svendborg Amt. 1944 Alle vordende mødre ved, hvor umuligt det er at skaffe garn til tøj til den ventede baby. Man skal være meget heldig, om man skal kunne få noget i forretningerne, men ellers må man udnytte ældre søskendes eller andre slægtninges overskud af strikkede beklædningsgenstande, der så trevles op og strikkes om. Det kommer derfor som en glædelig overraskelse, at Odense Kamgarnsspinderi i januar, februar og marts 1945 har besluttet at levere 30 fed af sit lækre, varmende ”Hjertegarn” til vordende mødre. Man meddeler i dag, at garnet kun leveres efter skriftlig anmodning til spinderiet, og at denne skal være ledsaget af en erklæring fra læge eller jordemoder om, hvornår barnet ventes født.

Annonce